Ohita siirtymislinkit
Etusivu
Katsastusajankohta
Lähin asemasi
Ajanvaraus
Palvelut
Autoilijan info
Ajankohtaista
Usein kysyttyä
Kappale suomalaista katsastushistoriaa päättyy 
 

Helsingin Hakuninmaan katsastusasema suljettiin 31.5.2011. Aseman toiminnot siirtyivät Tuupakan/Viinikkalan alueelle toukokuun lopussa avatulle uudelle A-Katsastus Kehä III:n asemalle. 

Hakuninmaa – aikanaan Euroopan suurin

Asema otettiin käyttöön 1.8.1974 osittain keskeneräisenä ja ensimmäisenä katsastettiin tasavallan presidentti Urho Kekkosen edustusauto.  Ennen aseman käyttöönottoa katsastuksia tehtiin yhteisesti sovituilla paikoilla tiettyinä aikoina ja niistä ilmoitettiin mm. sanomalehdissä.

Hakuninmaan asema oli pääkaupunkiseudun ainoa katsastuspaikka peräti kokonaisen vuosikymmenen. Seuraava eli Espoon asema avattiin vasta vuonna 1984.
 Ennen toimialan vapauttamista kilpailulle katsastuksessa käytiin vain ennakkoajanvarauksella ja aika varattiin useita viikkoja etukäteen.

Helsingin alueen ensimmäinen ja pitkään ainoa katsastusasema oli aikanaan myös Euroopan suurin katsastuskeskus. Enimmillään Hakuninmaalla katsastettiin 999 ajoneuvoa jokaista vuoden työpäivää kohden (vuonna 1983).  Työpäiviä oli n. 250, joten vuoden kokonaismäärä oli n. 250 000 katsastusta.

Päiväkohtainen katsastusten määrä lähenteli parhaimmillaan 1500 kpl. Kaikki katsastukset varattiin ennakkoon ja niitä oli tekemässä 64 katsastajaa. Toimistohenkilöitä oli vilkkaimpina aikoina aseman asiakaspalvelussa noin 30.

 

Lähetä linkki  |   Tulosta