Rekisteröinti ja vakuutukset

Rekisteröinti hoituu sujuvasti katsastusasemaltamme - ja samalla saat vakuutusasiat kuntoon

Palvelupisteessämme voit hoitaa ajoneuvosi rekisteröinnin ja vakuutukset kätevästi ja nopeasti. Saat uuden rekisteröintitodistuksen heti mukaasi, ja rekisteröinti tulee hoidettua kerralla kuntoon. Tarkista kunkin palvelupisteen tarjoamat palvelut pisteen omalta nettisivulta tai tiedustele palveluita asiakaspalvelustamme ja tule käymään!

Kun rekisteröit ajoneuvoa omiin nimiisi

Täytä rekisteröintitodistuksen ilmoitusosaan seuraavat tiedot:

  1. Ilmoituksen laatu
  2. Omistajan tiedot
  3. Haltijan tiedot
  4. Ajoneuvon käyttötiedot
  5. Omistusoikeuden luovutuspäivämäärä
  6. Myyjän ja ostajan omakätiset allekirjoitukset ja nimenselvennykset.

Rekisterimuutos on tehtävä 7 päivän kuluessa luovutuspäivästä.

Ajoneuvolla tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus kun se rekisteröidään. Saat liikennevakuutuksen kätevästi katsastusasemalta rekisteröinnin yhteydessä. Saat halutessasi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen tehtyä katsastusasemalla. Saat mukaasi tulosteen, josta käy ilmi ajoneuvollesi ottamiesi vakuutusten sisällöt ja alkamispäivät - ja pääset heti liikenteeseen!

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on lakisääteinen. Jokaisella liikenteessä käytettävällä moottorikäyttöisellä ajoneuvolla on oltava liikennevakuutus. Se korvaa omassa ajoneuvossa olijoiden henkilövahingot sekä vastapuolelle aiheutetut henkilö- ja omaisuusvahingot. Oman autosi vahinkoja liikennevakuutuksesi ei korvaa, vaan siihen tarvitset vapaaehtoisen autovakuutuksen.

Autovakuutus eli kasko

Autovakuutuksen kohteena on itse ajoneuvo. Suoranaisten esinevahinkojen lisäksi korvataan vakuutuksen ehdoissa erikseen mainittuja muita vahinkoja.

Liikennekäytöstä poisto

Jos ajoneuvosi on pitempään pois käytöstä, kannattaa poisto ilmoittaa rekisteriin. Tällöin katkeavat myös ajoneuvon vakuutusmaksut ja verot. Auton rekisterikilpiä ei tarvitse palauttaa, mutta autoa ei saa käyttää muutoin kuin ajamiseen katsastukseen varattuna katsastusaikana ja sieltä pois. Liikennevakuutuksen on oltava voimassa ajon aikana.

Lopullinen poisto

Jos haluat poistaa ajoneuvosi kokonaan ajoneuvorekisteristä, tulee sille silloin tehdä romutuspoisto.

Lisätietoja vakuutuksista yhteistyökumppaneiltamme: