Vikatilasto 2012

(Julkaistu 14.3.2013)

Vuonna 2012 katsastettujen henkilöautojen sekä raskaan liikenteen ajoneuvojen yleisimmät, vakavat viat liittyivät jarruihin.

A-Katsastus on julkaissut henkilöautoihin liittyvää tilastotietoa jo vuodesta 2008 alkaen. Selkeää myönteistä kehitystä on nähtävissä alusta- ja korivioissa (ruostevauriot), joiden määrät ovat viidessä vuodessa laskeneet.

Tutustu merkki- ja mallikohtaiseen vikatilastoon!

Tilastoon on kerätty A-Katsastus-konsernin vuonna 2012 Suomessa katsastamat henkilöautot, jotka on otettu käyttöön vuosina 1996–2007 tai 2009, ja joiden mallista on katsastettu vähintään sata kappaletta. Katsastustilastossa on lueteltuna kunkin mallin kolme yleisintä hylkäykseen johtanutta syytä.

Yleisimmissä vioissa on huomioitu ne viat, joita on esiintynyt vähintään kymmenessä kyseisen mallisessa autossa.

Tilastossa näkyvät vain vakavat, hylkäykseen johtaneet viat. Nämä ovat siis vikoja, jotka edellyttävät jälkitarkastusta korjauksen jälkeen. Kaikkiaan erilaisia korjauskehotukseen johtavia vikoja, esim. ajovalovikoja, on huomattavasti enemmän.

Tilastosta käy ilmi myös autojen keskimääräinen matkamittarilukema, joka on saatu katsastuksen yhteydessä tallennetuista tiedoista. Näin eri merkkien tietoja voi helpommin vertailla keskenään.

Vikatilasto kokonaisuudessaan

Vikatilasto ryhmittäin

Katso myös:
Lehdistötiedote: A-Katsastus julkaisee vuoden 2012 hylkäystilastot

Vuoden 2011 vikatilastot
Vuoden 2010 vikatilasto
Vuoden 2009 vikatilasto (pdf)
Vuoden 2008 vikatilasto (pdf)