A-Katsastuksen katsastaja korjaa tuulilasia.
Useissa A-Katsastuksissa korjataan kiveniskemiä tuulilasista. Jos vauriokohtaan ei ole päässyt likaa ja se on korjataan nopeasti, korjauskohta on lähes huomaamaton.

Iskikö kivi tuulilasiin?

Useilla A-Katsastuksen asemilla toimii InCar-lasipalvelu eli korjaamme pieniä lasivaurioita ja kiveniskemiä tuulilasista. Jos sinulla on lasivakuutus, korjaus on maksuton. Kiveniskemät korjataan ilman ajanvarausta tai katsastuksen yhteydessä. Varaa korjaukselle aikaa n. 20 minuuttia.

Korjauta pienikin särö mahdollisimman pian

Lasissa oleva pieni iskemä voi helposti laajentua isoksi halkeamaksi ja silloin ajoneuvosi ei ehkä enää läpäise vuosikatsastusta. Halkeama voi heikentää näkyvyyttä ja näin vaarantaa oman sekä matkustajien turvallisuuden.

Pakkausteippiä ensiavuksi

Jos havaitset tuulilasissa rikkoutuneen kohdan, toimi nopeasti. Kiveniskemään päässyt vesi voi esimerkiksi jäätyä ja laajentaa vauriota. Estä lian ja kosteuden pääsy vaurioon liimaamalla pala kirkasta pakkausteippiä vaurion päälle. Korjauta lasi pikaisesti.

Nyrkkisääntönä kahden euron kolikko

Hyvä nyrkkisääntö on, että jos iskemä on pinta-alaltaan pienempi kuin kahden euron kolikko, pystytään se usein vielä korjaamaan. Tuulilasin särö täytetään hartsilla, joka kovetetaan UV-valolla. Korjausalueen pinta hiotaan ja kiillotetaan. Mikäli ammattilaisemme pääsevät tekemään korjauksen nopeasti vaurion syntymisen jälkeen, eikä säröön ole päässyt likaa, on vaurio korjattuna lähes huomaamaton.

Mitkä A-Katsastukset tarjoavat tuulilasien korjausta?

Tarkista InCar-lasipalvelua tarjoavat A-Katsastukset palvelupistehaulla. Valitse ”Enemmän hakusuodattimia” ja aktivoi lisäpalvelujen valikosta vaihtoehto ”Kiveniskemän korjaukset”.

Hienoa, että tuulilasin kiveniskemä tuli paikattua samalla kertaa.

– Katsastusasiakas, Espoo