Rekisteröinti ja vakuutukset

Rekisteröinti hoituu sujuvasti katsastusasemaltamme - ja samalla saat vakuutusasiat kuntoon

Palvelupisteessämme voit hoitaa ajoneuvosi rekisteröinnin ja vakuutukset kätevästi ja nopeasti. Tarkista kunkin palvelupisteen tarjoamat palvelut pisteen omalta nettisivulta tai tiedustele palveluita asiakaspalvelustamme ja tule käymään!

Kun rekisteröit ajoneuvoa omiin nimiisi

Tarvitset joko rekisteröintitodistuksen, varmenteen tai henkilötodistuksen. Lisätietoja sähköisestä varmenteesta löydät Trafin sivuilta.

Rekisterimuutos on tehtävä 7 päivän kuluessa luovutuspäivästä.

Ajoneuvolla tulee olla voimassaoleva liikennevakuutus kun se rekisteröidään. Saat liikennevakuutuksen kätevästi katsastusasemalta rekisteröinnin yhteydessä. Saat halutessasi myös vapaaehtoisen autovakuutuksen tehtyä katsastusasemalla. Saat mukaasi tulosteen, josta käy ilmi ajoneuvollesi ottamiesi vakuutusten sisällöt ja alkamispäivät - ja pääset heti liikenteeseen!

Rekisterointi ja asiakashinnat Trafin sivuilla.

Liikennevakuutus

Liikennevakuutus on lakisääteinen. Jokaisella liikenteessä käytettävällä moottorikäyttöisellä ajoneuvolla on oltava liikennevakuutus. Se korvaa omassa ajoneuvossa olijoiden henkilövahingot sekä vastapuolelle aiheutetut henkilö- ja omaisuusvahingot. Oman autosi vahinkoja liikennevakuutuksesi ei korvaa, vaan siihen tarvitset vapaaehtoisen autovakuutuksen.

Autovakuutus eli kasko

Autovakuutuksen kohteena on itse ajoneuvo. Suoranaisten esinevahinkojen lisäksi korvataan vakuutuksen ehdoissa erikseen mainittuja muita vahinkoja.

Liikennekäyttöönotto

Liikennekäyttöönotolla tarkoitetaan ensirekisteröidyn ja sittemmin liikennekäytöstäpoistetun ajoneuvon liikennekäyttöönottamista ja tämän tiedon merkitsemistä ajoneuvoliikennerekisteriin. 

Lisätietoja liikennekäyttöönotosta Trafin sivuilta.

Liikennekäytöstä poisto

Jos ajoneuvosi on pitempään pois käytöstä, kannattaa poisto ilmoittaa rekisteriin. Tällöin katkeavat myös ajoneuvon vakuutusmaksut ja verot. Autoa ei saa käyttää muutoin kuin ajamiseen katsastukseen varattuna katsastusaikana ja sieltä pois. Liikennevakuutuksen on oltava voimassa ajon aikana.

Lisätietoja liikennekäytöstä poistosta Trafin sivuilta.

Lisätietoja vakuutuksista yhteistyökumppaneiltamme: