Piirustuskilpailu

A-Katsastus on mukana valtakunnallisella Mediataitoviikolla 6.-12.2.2017. Kansallinen audiovisuaalinen instituutti (KAVI) järjestää Mediataitoviikon yhdessä noin 40 organisaation kanssa.

A-Katsastus järjestää Mediataitoviikon ajaksi piirustuskilpailun 7-12-vuotiaille teemalla ”Media ja liikenne”. Kilpailuun osallistujien toivotaan miettivän uusia tapoja, miten lapset ja aikuiset voisivat käyttää kännykkää ja mediaa turvallisesti liikenteessä tulevaisuudessa.

 

Pohdittavaksi kilpailuun osallistujille:

  • Minkälainen rooli eri medioilla on tulevaisuuden autoissa? Miten se näkyy autojen varustelussa?
  • Miten leijulautailija voisi käyttää turvallisesti kännykkää?
  • Mihin kaikkiin median muotoihin jalankulkija tai pyöräilijä voi jatkossa törmätä liikenteessä tai miten hän käyttää mediaa liikkuessaan?
  • Voisiko ajoneuvoon tai kypärään sulautunut medialaite estää liikennetapaturmia?

 

Miten voi osallistua?

Kilpailuun voi osallistua piirroksella, jonka koko voi olla A4 tai A3. Piirroksen tekemisessä voi käyttää vapaasti erilaisia tekniikoita kuten vesiväriä, öljyvärejä, tusseja, lyijykynää tai hiiltä. Työn voi tehdä myös tietokoneella tai kollaasitekniikalla.

Kilpailutyön taakse tulee merkitä työn nimi, tekijän nimi, osoite, ikä ja koulun nimi. Henkilötietoja ei käytetä eikä luovuteta käytettäväksi missään muussa yhteydessä, kuin voittajatyön palkinnon postittamisessa. 

Kilpailutyön voi tuoda Mediataitoviikolla 6.-12.2.2017 A-Katsastuksen palvelupisteeseen missä päin Suomea tahansa. Työn voi myös lähettää osoitteeseen A-Katsastus Oy, PL 200, 00381 Helsinki. Kuoreen merkintä: ”Piirustuskilpailu”. Postitse lähetettävien kilpailutöiden tulee olla perillä viimeistään kilpailun jälkeisellä viikolla perjantaihin 17.2.2017 mennessä.

Piirustuksia voidaan julkaista Mediataitoviikon aikana ja sen jälkeen A-Katsastuksen verkkosivustolla osoitteessa www.a-katsastus.fi.

Kilpailutöitä ei palauteta osallistujille.

 

Palkinnot

A-Katsastuksen palvelupisteisiin työnsä palauttaville jaetaan lasten heijastinliivejä ja heijastimia mediataitoviikon aikana (niin kauan kuin tavaraa riittää). Postitse työnsä palauttaneille ei lähetetä liivejä tai heijastimia.

A-Katsastuksen raati valitsee oman suosikkinsa kilpailutöistä ja voittajalle toimitetaan Wacom Intuos Draw Small -piirtopöytä, johon kuuluu langaton paineherkkä kynä.

Onnea kilpailuun!