Suosittelemme kaikkia A-Katsastuksessa asioivia tuomaan kasvomaskin ja käyttämään sitä tarvittaessa asiakastiloissa, mikäli niihin muodostuu ruuhkaa. Suosittelemme myös kohtuullisen turvavälin käyttöä.

« Uutislistaukseen

Kiireinen vuosi lähenee loppuaan

Kuluneina kuukausina työmme on jatkunut entistä monipuolisempana. Jo runsas vuosi sitten aloitimme Suomessa autoilijoiden tarvikkeiden myynnin ja toimme helpotusta katsastuksen yhteydessä löydettyihin pikkuvikoihin. Vuodenvaihteessa kerroimme palveluidemme edelleen laajentamisesta, kun Suomen Vahinkotarkastus SVT Oy siirtyi osaksi konsernia. Myös merkittävät panostuksemme järjestelmäkehitykseen ovat jatkuneet.  Ulkoisille sidosryhmille näkyvin osoitus tästä ovat konserniyhtiöiden uudet verkkosivut. Olemme julkaisseet vuodessa ennätykselliset kuusi uudistunutta verkkopalvelua.

Ruotsin yhtiömme Carspectin verkosto on jatkanut laajentumistaan. Avasimme lokakuussa jo 63. katsastusasemamme, tällä kertaa Vetlandaan eteläiseen Ruotsiin. Latviassa, Virossa ja Puolassa liiketoimintamme etenee vuoden jälkimmäisellä puoliskolla hyvässä vauhdissa.

Tuleva vuosi tuo uudet kiireet mukanaan. Vuodenvaihteessa siirtyvät Suomessa tähän asti Poliisin vastuulla olleet lupapalvelut Liikenteen turvallisuusvirasto Trafille ja palvelun tuottaa konserniyhtiömme Ajovarma Oy. Ajovarma hoitaa vuoden 2016 alusta alkaen kuljettajatutkintojen vastaanottamisen lisäksi myös tieliikenteen henkilölupien, kuten ajokortin ja opetusluvan käsittelyn sekä niihin liittyvät palvelutehtävät toimipisteissämme.

Markkina-alueellamme Pohjois-Euroopassa ovat edessä talviset sääolosuhteet, jotka tuovat omat haasteensa liikenteeseen.  Lähikuukausina myös liikenteessä olevien ajoneuvojen kunnon merkitys yleiselle liikenneturvallisuudelle korostuu. Kyseinen aihe on noussut viime viikkoina esiin myös yleisessä keskustelussa liittyen sääntelyn purkuun Ruotsissa ja Suomessa. Suomessa on jälleen käyty toimialaan liittyvää vilkasta mielipiteidenvaihtoa.  Vuosia esillä ollut katsastuslainsäädäntöön liittyvä keskustelu saavutti yhden päätepisteensä, kun uusi laki astui voimaan 1.7.2014. Tänä syksynä on kuitenkin viranomaisten toimesta sekä Ruotsin että Suomen markkinoilla nostettu esiin katsastukseen liittyvä EU-direktiivi ja siihen liittyvä kansallisten normien purku.

A-Katsastus - Kari KivikoskiMeille alan toimijoille on itsestään selvää, että lainsäädäntöä mietittäessä tulisi asettaa yleinen liikenneturvallisuus etusijalle. Emme vastusta kansallisen sääntelyn purkua, mutta esim. Suomessa Euroopan vanhimpiin kuuluva autokanta ja eteläisestä Euroopasta poikkeavat sääolosuhteet tulisi ottaa huomioon toimintamalleja uudistaessa.

Turvallista ajomatkaa!

Kari Kivikoski
Konsernin toimitusjohtaja