Varaa aika

Varaa aika ajoneuvojen rekisteröintiin, vakuuttamiseen, rekisterikilpiin tai poistoihin liittyvään asiointiin.

Katsastaja pitelee rekisterikilpiä
Voit tilata uuden rekisterikilven ajoneuvoosi niissä palvelupisteissämme, missä hoidetaan rekisteröintejä. Uusi kilpi tulee noutaa samasta paikasta, mistä se on tilattukin.

Uusien kilpien tilaaminen

Jos ajoneuvosi rekisterikilpi on kadonnut tai turmeltunut, voit tilata uuden kilven niissä A-Katsastuksen palvelupisteissä, joissa käsitellään rekisteröintejä. Asiasta on tehtävä kirjallinen selvitys ajoneuvon rekisteriin merkityn omistajan tai haltijan toimesta palvelupisteistämme löytyvällä lomakkeella. Lomakkeeseen tarvitaan siis ajoneuvon omistajan tai haltijan allekirjoitus.

Uusi kilpi tai kilvet maksetaan tilattaessa ja ne ovat noudettavissa siitä palvelupisteestä, josta ne on tilattu. Toimitusaika-arvion saa tilauksen yhteydessä. Palvelupiste ilmoittaa joko soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla, kun tilaus on noudettavissa. Ilmoitustavasta sovitaan kilpitilauksen yhteydessä.

Löydät rekisteröintipalveluja tarjoavat pisteemme aloittamalla ajanvarauksen tai palvelupistehaulla valitsemalla ”Palvelu”-valikosta kohdan ”Rekisteröintipalvelut”.

Etsi lähin palvelupiste
Poliisi-ikoni

Katsastamattomuuden vuoksi poistetut kilvet

Jos poliisi on ottanut kilvet pois ajoneuvon katsastamattomuuden vuoksi, poliisi kirjaa valvontailmoitukseen, mille katsastusasemalle kilvet on toimitettu. Auton saa kuljettaa määräpaikkaan katsastettavaksi tai korjattavaksi tullin, poliisin tai rajavartiolaitoksen kirjallisella luvalla.

Ohita video

Mitä pitää tehdä, jos rekisterikilpi on varastettu tai poliisi on ottanut kilvet?

A-Katsastus neuvoo -infovideolla opastetaan rekisterikilpiasioissa.

A-Katsastus neuvoo – Ajoneuvon rekisterikilvet

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.