Varaa aika Ajovarmaan

Ajovarma toimii Liikenne- ja viestintävirasto Traficomin sopimuskumppanina koko Suomen alueella. Otamme vastaan kuljettajantutkintoja ja tieliikenteen lupahakemuksia noin 100 palvelupisteessä, jotka sijaitsevat pääosin A-Katsastusten yhteydessä. Varattu aika nopeuttaa asiointiasi. Ajan varanneet asiakkaat palvellaan ensin.

Ajovarma - tutkinnon vastaanottaja ja kokelas
Ajokokeen arvostelu perustuu kokonaisarviointiin ja pitää sisällään neljä osa-aluetta.

Ajovarma on Traficomin sopimuskumppani

Ajovarma toimii Traficomin sopimuskumppanina ja ottaa vastaan kuljettajantutkintoja sekä ajokortteihin liittyvät ja muut tieliikenteen lupahakemukset.

Ohjeet asiointiin

Tapaamisaika asiointiin kannattaa varata etukäteen. Täytetty lupahakemus jätetään Ajovarman palvelupisteessä palveluneuvojalle. Lomakkeita löytyy kaikista palvelupisteistä ja se on hyvä täyttää ennen omaa vuoroa. Kortit ja liikkumisesteisen pysäköintitunnukset postitetaan asiakkaalle aina kotiin. Poikkeuksena on moottoripyörän harjoituslupa, jonka saa heti mukaansa.

Tarvittavat tiedot tutkintoon pääsyn edellytyksistä, ajokorttiluokista, tutkinnoissa tarvittavista varusteista ja asiapapereista löytyvät Traficomin Ajokortti-info.fi -sivustolta. Palvelussa on tarjolla myös sähköisiä lomakkeita. (Kaikkia lomakkeita ei ole olemassa sähköisenä, vaan ne tulee täyttää asioimalla Ajovarman palvelupisteessä paikan päällä.)

Ajokortti-info.fi (Traficom)
Sijainti-ikoni

Etsi lähin palvelupiste

Ajovarman toimistot sijaitsevat pääasiallisesti samassa osoitteessa A-Katsastuksen kanssa. Huomioithan, että esimerkiksi käsittelykokeet saatetaan tehdä eri paikassa, kuin missä Ajovarman toimisto sijaitsee.

Etsi lähin palvelupiste
Varattu aika -ikoni

Valtakunnallinen ajanvaraus

Voit varata ajan asiointiin kuljettajantutkintoihin sekä tieliikenteen henkilölupiin liittyvissä asioissa etukäteen netissä tai valtakunnallisesta asiakaspalvelusta.

Ajanvaraus ja asiakaspalvelu
Traficom kuvake

Traficomin ajokortteihin ja tieliikenteen henkilölupiin liittyvä neuvonta

Jos sinulla on kysyttävää ajokorteista, tieliikenteen henkilöluvista tai kuljettajantutkinnoista, ota yhteyttä Traficomin asiakaspalveluun

Traficomin asiakaspalvelu
Ohjauspyörä-ikoni

Ajokokeen arviointi

Päätös ajokokeen hyväksymisestä tai hylkäämisestä perustuu ajokorttia suorittavan kokonaissuoritukseen ajokokeessa. Ajokokeessa arvioidaan Traficomin ajokoeohjeen mukaan neljää osa-aluetta.

Miten ajokoe arvioidaan?
Yleistä tietoa -ikoni

Apua ajanvarauksen tekemiseen netissä

Etsitkö tarkempia ohjeita nettiajanvarauksen tekemiseen?

Ohjeita Ajovarman ajanvaraukseen
Muistakatsastus.fi-logo