Varaa aika Ajovarmaan

Kaikissa Ajovarman palvelupisteissä tarjotaan ammattiliikenteen palveluja. Voit hoitaa esimerkiksi kuljettajakortin ja ammattipätevyyskortin tilaamisen, mikäli vaaditut todistukset löytyvät tietojärjestelmistä. Varattu aika nopeuttaa asiointiasi. Ajan varanneet asiakkaat palvellaan ensin.

Ajovarman lomakkeita telineessä.
Ajovarma ottaa vastaan ammattiliikenteen hakemuksia kaikissa lupapalvelupisteissään.

Ammattiliikenteen palvelut kaikissa palvelupisteissä

Ajovarma toimii Traficomin palveluntuottajana ja ottaa vastaan ammattiliikenteen hakemuksia kaikissa lupapalvelupisteissä Suomessa. Voit hakea Ajovarmasta esimerkiksi kuljettaja- tai ammattipätevyyskorttia, mikäli vaaditut todistukset löytyvät tietojärjestelmistä. Kuorma- ja linja-auton ammattipätevyys-, ADR- ja taksinkuljettajakokeita sekä liikenneyrittäjätutkintoja voi myös suorittaa kaikissa palvelupisteissämme.

Ohjeet asiointiin

Tapaamisaika asiointiin kannattaa varata etukäteen. Täytetty lupahakemus jätetään Ajovarman palvelupisteessä palveluneuvojalle. Lomakkeita löytyy kaikista palvelupisteistä ja ne on hyvä täyttää ennen omaa vuoroa. Kortit postitetaan asiakkaalle aina kotiin.

Traficomin Tieliikenteen sivuilta löydät hakemuksia varten tarvittavat tiedot ammattiliikenteeseen liittyvistä asioista, kuten ammattipätevyyksistä, taksinkuljettajan ajoluvista, digitaalisista piirturikorteista ja muista kuljetusluvista.

Ammattikuljettajille (Traficom)
Sijainti-ikoni

Etsi lähin palvelupiste

Löydät Ajovarman toimistot samasta osoitteesta A-Katsastuksen kanssa lähes sadalta paikkakunnalta. Huomioithan, että esimerkiksi käsittelykokeet saatetaan tehdä eri paikassa kuin missä paikkakunnan Ajovarma sijaitsee.

Etsi lähin palvelupiste
Varattu aika -ikoni

Ohjeita Ajovarman ajanvaraukseen

Ajanvaraus onnistuu netissä tai soittamalla asiakaspalveluumme. Voit lukea myös tarkempia ohjeita nettiajanvarauksen tekemiseen.

Ohjeita Ajovarman ajanvaraukseen
Ohjauspyörä-ikoni

Ajokokeiden arviointi

Ajokokeet arvioidaan aina kokonaisuutena, johon kuuluu neljä osa-aluetta. Raskaiden ajoneuvojen kohdalla huomioidaan lisäksi erityispiirteitä, jotka liittyvät esimerkiksi ajoneuvon kokoon tai kuljetustehtävään.

Miten inssiajo arvioidaan?
Muistakatsastus.fi-logo