Varaa aika katsastuspalveluihin

Voit varata ja myös maksaa katsastuksen etukäteen kätevästi netissä tai soittaa valtakunnalliseen ajanvarausnumeroomme p. 075 323 2222. (pvm/mpm)

A-Katsastuksen katsastaja autossa ratin takana.

Kevyen ajoneuvon katsastus

Ensimmäinen katsastus on suoritettava viimeistään 4 vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen viimeistään 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta. Palvelemme kevyen kaluston katsastusasioissa ajanvarauksella ja myös ilman ajanvarausta ympäri Suomen. Edullisia Etuaikoja katsastukseen löytyy netistä. Ne täytyy varata ja maksaa ennakkoon.

Kevyen ajoneuvon katsastus
A-Katsastuksen katsastaja auton edessä.

Jälkitarkastus on suoritettava kuukauden kuluessa

Välillä katsastuksessa löytyy ajoneuvosta sellaisia vikoja tai puutteita, jotka eivät ole yksinkertaisella toimenpiteellä korjattavissa. Silloin  ajoneuvon käyttö vaarantaa liikenneturvallisuutta tai haittaa ympäristöä ja se saa hylkäävän katsastuspäätöksen. Ongelmat on korjattava mahdollisimman pian ja ajoneuvo tuotava jälkitarkastukseen.

Jälkitarkastus
A-Katsastuksen katsastaja auton takana.

Lakisääteiset mittaukset

Määräaikaiskatsastukseen kuuluu pakokaasupäästöjen tarkastus bensiini- ja dieselkäyttöisille autoille sekä nelipyörille. Yleensä mittaukset tehdään katsastuksen yhteydessä katsastusasemalla. Katsastukseen voidaan esittää myös erillinen mittauksiin liittyvä tarkastustodistus, jonka on voinut saada esimerkiksi huollon yhteydessä.

Lakisääteiset mittaukset
Muutoskatsastus-ikoni

Muutos- ja rekisteröintikatsastukset sekä ajoneuvotodistukset

Muutoskatsastus tehdään, jos ajoneuvon rakennetta tai käyttötarkoitusta muutetaan olennaisesti. Rekisteröintikatsastus taas esimerkiksi silloin, kun ajoneuvo on tuotu maahan uutena tai käytettynä.

Erikoiskatsastukset
Muistakatsastus.fi-logo