Voit varata ajan Ajovarmaan alla olevilla ohjeilla nettisivuilta. Tarvittavat tiedot tutkintoon pääsyn edellytyksistä, ajokorttiluokista, tutkinnoissa tarvittavista varusteista ja asiapapereista henkilöasiakkaille löytyvät Traficomin Ajokortti-info.fi -sivustolta. Ammattiliikenteeseen liittyvistä asioista tiedot löytyvät Traficomin Tieliikenteen sivuilta.
Jos sinulla on kysyttävää ajokorteista, tieliikenteen henkilöluvista tai kuljettajantutkinnoista, ota yhteyttä Traficomin asiakaspalveluun.

Valitse palvelu ja tuote

Aloita nettiajanvaraus valitsemalla palvelu ja tuote, johon varaat aikaa. (Riippuen tekemistäsi valinnoista sinulle saatetaan myös ehdottaa suoraan esivalittua palvelua ja tuotetta.) Valitse myös asiointikieli eli se kieli, jolla toivot sinua palveltavan Ajovarman palvelupisteessä.

Lisää varaukseen vielä henkilötunnus ja klikkaa ”Tarkista tiedot”.

Kirjaa henkilö- ja yhteystiedot

Kirjoita henkilö- ja yhteystiedot ja klikkaa ”Jatka ajanvalintaan”. Antamaasi sähköpostiosoitteeseen lähetetään varausvahvistus. Sen mukana tulee varaustunnus, jolla varauksen pääsee maksamaan, muokkaamaan tai perumaan tarvittaessa.

Palvelupisteen ja ajan valinta

Valitse palvelupiste, jossa halutaan asioida. Kirjoita hakukenttään joko asiointipaikkakunta tai sijaintisi ja valitse hakukentän alapuolelle avautuvasta pudotusvalikosta haluamasi. Näet siinä kaikki palvelupisteet 100 km säteellä valitsemastasi sijainnista. Jos paikkakunnalla on useampi palvelupiste, tee valinta pudotusvalikosta.

Etsi palvelupisteen kalenterista sopiva asiointiajankohta. Pääset liikkumaan eri viikoille ”Seuraava” ja ”Edellinen” –painikkeiden avulla tai klikkaamalla kalenterisymbolia ja valitsemalla sitä kautta sopivan viikon. Klikkaa sopivaa päivämäärää sekä kellonaikaa ja valitun ajan ruutu muuttuu vihreäksi.

Klikkaa vielä ”Jatka varmistukseen”.

Varauksen vahvistaminen

Tarkista sivulla ”Ajanvaraus 3/3” , että tiedot ovat oikein ja klikkaa ”Vahvista varaus”.

Vahvistus varauksesta lähtee yhteystiedoissa antamaasi sähköpostiin. Voit myös tulostaa varauksesi tiedot klikkaamalla ”Tulosta”.

Ennakkomaksaminen

Voit maksaa ajan ennakkoon ja se nopeuttaa käyntiäsi. Mikäli ajo- tai käsittelykokeesi suoritetaan Ajovarman palvelupisteestä poikkeavassa osoitteesta, huolehdithan, että kokeesi on maksettu ennakkoon. Tarjoamiemme viranomaispalveluiden hinnat määräytyvät kulloinkin voimassa olevien liikenne- ja viestintäministeriön asetusten perusteella.

Verkkopalvelumme maksupalvelun tuottaa Paytrail. Käytössäsi on kaikkien suomalaisten pankkien maksupainikkeet. Monipuolisesta maksutapavalikoimasta voit valita sinulle sopivimman ja Paytrail välittää maksusi kauppiaalle. Tiliotteellasi tai luottokorttilaskullasi lukee saajana Paytrail.

Varatun ajan maksaminen, muokkaaminen tai peruminen

Varauksen muokkaus ja peruminen on mahdollista verkkopalvelussamme varausvahvistuksen mukana tulleen varaustunnuksen avulla. Poikkeustapauksia ovat:

  • Ajo- tai käsittelykokeen tai suullisen teoriakokeen peruminen
    Nämä kokeet tulee perua viimeistään edellisenä arkipäivänä Ajovarman puhelinpalvelun aukioloaikana (ma-pe klo 8.00-16.15). Myöhemmin varausta voi muokata vain valtakunnallisen puhelinpalvelun kautta.
  • Autokoulun toimesta tehdyt varaukset
    Näiden muokkaaminen hoidetaan varauksen tehneen autokoulun kautta, joten ole yhteydessä autokouluusi.
  • Ennakkoon maksetut varaukset
    Näiden peruminen on mahdollista vain valtakunnallisen puhelinpalvelun kautta.

Tuotehinnat määräytyvät Liikenne- ja viestintäministeriön maksuasetuksesta. Maksettua varausta ei voi siirtää hinnan muutospäivän yli.

Ongelmia varaukseen sisäänkirjautumisessa?
Kirjautuessasi muokkaamaan varausta sukunimen ja varaustunnuksen tulee olla samassa muodossa kuin varausvahvistuksessa lukee. Tarkistathan molempien tarkan kirjoitusasun varausvahvistuksesta.

Hae Ajovarmaan varattua aikaa

Ajanvaraukset Ajovarmaan