Ajovarma toimii Traficomin palveluntuottajana ja  sopimuskumppanina kuljettajantutkintojen sekä  tieliikenteen henkilölupien osalta.

Ehtojen hyväksyminen
Nämä varausehdot koskevat kaikkien varauskanavien kautta tehtyjä varauksia. Tekemällä varauksen vakuutat tutustuneesi näihin varausehtoihin ja hyväksyt nämä varausehdot.

Varaus ja vahvistus
Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausvahvistuksen. Vahvistaminen voi tapahtua suullisesti tai sähköisesti varausjärjestelmän kautta. Varausjärjestelmä ilmoittaa kun varaus on vahvistettu ja halutessasi saat varausvahvistuksen sähköpostiisi.

Varauksen maksaminen
Varausten maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai palvelupisteessä. Palvelupisteissämme käyvät maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit, yleisimmät luotto- ja maksukortit sekä käteinen raha. Lisätietoa maksuehdoista: Maksuehdot

Mikäli ajo- tai käsittelykokeesi suoritetaan Ajovarman palvelupisteestä poikkeavassa osoitteesta, huolehdithan, että kokeesi on maksettu ennakkoon.

Tarjoamiemme viranomaispalveluiden hinnat määräytyvät kulloinkin voimassa olevien liikenne- ja viestintäministeriön asetusten perusteella.

Varauksen muokkaaminen ja peruminen
Varausvahvistuksen mukana tulee varaustunnus, jolla varauksen pääsee maksamaan, muokkaamaan tai tarvittaessa perumaan.

Varauksen muokkaus ja peruminen on mahdollista verkkopalvelussamme. Poikkeustapauksia ovat:

  • Mikäli joudut perumaan ajo- tai käsittelykokeen tai vaihtoehtoisesti suullisen teoriakokeen, teethän sen viimeistään edellisenä arkipäivänä Ajovarman puhelinpalvelun aukioloaikana (ma-pe klo 8.00-16.15). Muussa tapauksessa varausta voi muokata vain valtakunnallisen puhelinpalvelumme kautta p. 029 534 5115.
  • Autokoulun toimesta tehtyjen varausten osalta muokkaaminen hoidetaan varauksen tehneen autokoulun kautta. Ole näissä tapauksissa yhteydessä autokouluusi.
  • Ennakkoon maksettujen varausten peruminen hoidetaan valtakunnallisen puhelinpalvelumme kautta p. 029 534 5115.
  • Mahdolliset maksuasetusmuutokset saattavat rajoittaa ennakkomaksetun varauksen siirtämistä.

Peruutusmaksun periminen
Mikäli joudut perumaan ajo- tai käsittelykokeen tai vaihtoehtoisesti suullisen teoriakokeen, teethän sen viimeistään edellisenä arkipäivänä Ajovarman puhelinpalvelun aukioloaikana (ma-pe klo 8.00-16.15). Muussa tapauksessa peritään varatun tuotteen hinnasta 50 %:n peruutusmaksu.

Peruutusmaksu peritään myös, mikäli koetta ei voida suorittaa asiakkaasta johtuvasta syystä. (esim. puuttuvat asiakirjat, puutteelliset ajovarusteet, virheellisesti asennettu tai toimimaton opetuspoljin).

Mikäli käsittely- tai ajokoe joudutaan perumaan vaarallisten olosuhteiden kelillä, ei asiakkaalta peritä maksua käyttämättömästä ajasta.

Mikäli Ajovarma joutuu perumaan tai siirtämään varauksen, ei asiakkaalta tällöin peritä peruutusmaksua.

Ajovarma ei vastaa perumisen vuoksi aiheutuneista kuluista.

Käyttäjän vastuusta
Käyttäjä vastaa Palvelun käytöstä sekä Palveluun jättämästään materiaalista ja siitä, ettei Palvelun käyttö tai edellä mainittu materiaali loukkaa kolmannen tekijän-, teollis- ja muita suojattuja oikeuksista tai ole käyttöehtojen ja mahdollisten erityisehtojen, lain tai hyvän tavan vastaista tai aiheuta haittaa tai häiriötä verkolle, Ajovarmalle, Ajovarman sopimuskumppaneille, Palvelun muille käyttäjille tai muille kolmansille. Käyttäjä sitoutuu korvaamaan Ajovarmalle tai kolmannelle aiheuttamansa vahingon.