Nämä varausehdot koskevat sekä netissä itsepalveluna tehtäviä varauksia että asiakaspalvelumme kautta tehtäviä varauksia.

Ehtojen hyväksyminen
Tekemällä varauksen vakuutat tutustuneesi näihin varausehtoihin ja hyväksyt nämä varausehdot. Vahvistamalla varauksen antamasi tiedot siirtyvät A-Katsastuksen tietojärjestelmiin.

Ajoneuvotyypin valinta
Varmista, että olet syöttänyt rekisteritunnuksen ja ajoneuvon tiedot oikein. Varattu aika ja hinta koskevat vain varauksessa valittuja tuotteita ja ajoneuvoa. Mikäli esimerkiksi katsastushetkellä ajoneuvotyyppi ei vastaakaan varauksessa annettuja tietoja, asemalla peritään maksu todellisen tilanteen mukaan.

Huomioithan myös, että kaikilla katsastajilla ei ole katsastusoikeuksia katsastaa esimerkiksi yli 3500kg painavia ajoneuvoja tai että suurikokoiset ajoneuvot eivät mahdu kaikille asemille.

Palvelujen valinta
Jos valitset palveluksi pelkän katsastuksen, tarvitset silloin mukaan katsastukseen todistuksen muualla tehdyistä päästömittauksista. Todistus on voimassa 3 kuukautta.  Muussa tapauksessa valitse palvelu, joka sisältää sekä katsastuksen että lakisääteiset mittaukset. Tällöin tarvittavat mittaukset tehdään katsastuksen yhteydessä.
Valitessasi jälkitarkastuksen, huomioithan että ajoneuvo tulee tuoda jälkitarkastukseen katsastustodistuksessa mainittuun päivään mennessä tai katsastus on suoritettava kokonaan uudestaan.

Varaus ja vahvistus
Varaus katsotaan sitovaksi silloin, kun se on vahvistettu ja olet saanut varausvahvistuksen. Tämä voi tapahtua suullisesti tai sähköisesti varausjärjestelmän kautta sähköpostilla tai tekstiviestillä.

Varauksen maksaminen
Tietyt alennushinnat eli esimerkiksi Etuajat edellyttävät ennakkomaksua netissä. Etuaikahinta on voimassa vain varaushetkellä 15 minuuttia. Mikäli maksat Etuajan myöhemmin, otathan huomioon, että valitsemasi aseman hinnat voivat muuttua.

Normaalihintaisten varausten maksun voi suorittaa joko ennakkoon tai palvelupisteessä. Maksupalvelumme tuottaa Paytrail.
Maksuehdot

Palvelupisteissämme käyvät maksuvälineenä suomalaiset pankkikortit, yleisimmät luotto- ja maksukortit sekä käteinen raha.

Varauksen siirtäminen ja muokkaaminen

Maksettu varaus
Maksettujen aikojen muutosten osalta ota yhteys valtakunnalliseen ajanvaraukseen, puh. 075 323 2222 (ma–pe 7.30–18, la 9-14). Huomaathan, että maksetun varauksen voi vaihtaa vain samanhintaiseen tai halvempaan aikaan. Jos olet varannut ja maksanut normaalihintaisen katsastusajan ja muutat sen edullisempaan ajankohtaan, ei hinnan erotusta palauteta. (Etuajat edellyttävät aina ennakkomaksua.)

Maksamaton varaus
Voit kirjautua varaustunnuksen avulla varauksellesi. Löydät varaustunnuksen varausvahvistuksesta. Ennakkoon maksamattomien varausten muutokset ja peruutukset voit tehdä itse. Maksamattoman varauksen voi siirtää vapaasti minkähintaiseen aikaan tahansa.
Kirjaudu varaukselle

Alennusten yhdistäminen
Alennushintaisiin aikoihin ei voi yhdistää muita alennuksia tai tarjouksia.

Saapuminen ja lähteminen
Palvelu pyritään aloittamaan varausvahvistuksessa mainittuna aikana. Ilmoittaudu kuitenkin katsastusasioissa n. 10–15 minuuttia ennen varattua aikaa. Näin varmistat pääsysi katsastukseen ajallaan.

Peruutus ja saapumatta jättäminen
Sekä maksetun että maksamattoman ajan voi peruuttaa milloin tahansa ennen varausajankohtaa. Ota yhteyttä valtakunnalliseen ajanvaraukseen maksetun varauksen peruutusta ja mahdollista maksun palautusta varten.

Jos jätät saapumatta varattuna aikana, maksettua varausta ei hyvitetä.

Käyttäjän vastuusta
Käyttäjä vastaa Palvelun käytöstä sekä Palveluun jättämästään materiaalista ja siitä, ettei Palvelun käyttö tai edellä mainittu materiaali loukkaa kolmannen tekijän-, teollis- ja muita suojattuja oikeuksista tai ole käyttöehtojen ja mahdollisten erityisehtojen, lain tai hyvän tavan vastaista tai aiheuta haittaa tai häiriötä verkolle, A-Katsastukselle, A-Katsastuksen sopimuskumppaneille, Palvelun muille käyttäjille tai muille kolmansille. Käyttäjä sitoutuu korvaamaan A-Katsastukselle tai kolmannelle aiheuttamansa vahingon.