Jannelle erityiskiitos ystävällisestä palvelusta. Ensi vuonna katsastan autoni 100% varmasti taas A-Katsastuksessa.

– Asiakas, Pori

Mittaamme asiakastyytyväisyyttä sähköisillä tyytyväisyyskyselyillä ja saamamme palautteen kautta. Sinäkin saatat saada käyntisi jälkeen asiointiisi liittyvän kyselyn sähköpostiisi. Kiitämme kaikkia palautteen antajia! Niiden avulla kehitämme palvelujamme paremmiksi ja terveisesi menevät perille palvelupisteisiin. Lue uusimpia saamiamme palautteita.

Asiakkaamme arvostavat ammattiosaamista ja ystävällistä palvelua

  • Iso kiitos asiallisesta ja kannustavasta ajotutkinnon vastaanotosta sille, joka vastaanotti ajokokeen tänään klo 11.25! On ollut ilo toimia kahtena vuotena kanssasi ja toivon loistavan asiakaspalvelusi ja kannustavan toimintasi kannattelevat myös muita nuoria tulevissa ajoissaan. Kiitos!!!
  • Iso kiitos ja paljon ruusuja hyvästä ja joustavasta palvelusta asiakaspalvelijalle ja katsastaja J. Salolle. Kaikki sujui kuin tanssi. Vuoden päästä nähdään!
  • Amazing efficient and friendly service, even in English! My appointment was booked for 14:00 and I was already done at 14:07 because the nice clerk managed her various customers so well, optimizing time by calling my name early so I could fill in the paperwork while she served other customers. 10/10!
  • Haluaisin välittää erityiskiitokset Lappeenrannan Ajovarman henkilökunnalle. Asioin toimipisteessä aamulla. Pääsin hoitamaan ajokorttini uudistamista ennen varattua aikaa ja kanssani asioinut rouva oli todella ystävällinen ja asiansa osaava. SUURKIITOS!
  • Suuri kiitos Uhrilähteentien katsastusaseman katsastajille! Autoni vaatii että katalysaattorit ovat riittävän kuumia jotta päästöarvot eivät ylity. Tänään katsastajana oli vanhempi herrasmies, jolla riitti kärsivällisyyttä ja taitoa saada ne katalysaattorit riittävän kuumiksi (koska en itse ollut saanut niitä riittävän kuumiksi). Varmasti katsastuksen ohjeaika ylittyi, joten bisnes näkökulmasta tuollainen oikea käytännön asiakaslähtöisyys ei rahallisesti yritykselle ole kannattavaa jos halutaan ainoastaan maksimoida kate, mutta näin asiakkaan näkökulmasta toiminta oli juuri sellaista kuin pitääkin. Myös muut katsastajat jaksoivat, kiireestä huolimatta, ystävällisesti neuvoa mitä ehkä tulevaisuudessa kannattaa huomioida.
  • Erityisesti haluaisin kiittää tutkinnon vastaanottajaa palautteesta, jonka sain ajokokeessa. Edelleen ajaessani muistan hänen ohjeet: ei turhia kaistanvaihtoja, huomioi muut autoilijat, anna tietä, luota itseesi. Tämä palaute kulkee mukanani aina, kun olen kuljettajana liikenteessä. Ajokokeessa saamani palaute ehdottomasti teki minusta paremman ja turvallisemman kuljettajan. Lämmin kiitos ajokokeessa saamastani palautteesta!
  • Nyt asioimme Malmin pisteellä ja heti meidät vastaanotti oven avauksella nuorimies, tuli heti hyvä mieli. seurasin noin tunnin pojan toimintaa kun oma tyttäreni oli inssiajossa. Nuorimies oli ystävällinen, oma-aloitteinen, asiakaspalveluhenkinen, avulias ja aktiivinen! Hieno kesätyömuoto tms ja toivon että kehut menee kundille perille ja jos jotain hänelle maksatte, niin korotus siihen heti.
  • Haluan suuresti kiittää hyvästä palvelusta jota tänään saimme teoriakokeen yhteydessä asemallanne. Palveluasenne oli erittäin hienosti nuoren asiakkaan tilanteen huomioon ottavaa. Hyvällä asenteella asiat hoituvat ammatillisesti, mutta myös niin että molemmille jää hyvä mieli. Oikein hyvää loppukesää!
  • Haapajärven palvelupiste ansaitsee ison kiitoksen. Virkailia on todella ammatti taitoinen, kohtelias ja nauravat asiakkaiden huonoille vitseille kuin kuulisivat ne ensimmäistä kertaa. Tuolla oli ilo asioida ja varmasti asioin mieluiten Haapajärvellä kuin missään muussa ajovarman piteessä.
  • Tyttäreni oli tänään inssi-ajossa Jyväskylän toimipisteessä. Palvelu asiakaspisteessä (mieshenkilö) oli todella ystävällistä ja kannustavaa. Myös Inssi Juha (sukunimi unohtui) oli erittäin ystävällinen ja kannustava. Oli antanut onnistuneen ajon jälkeen vielä hyviä vinkkejä, miten ajotaitoa voi edelleen kehittää (alussahan tytär vielä on). Kokonaisvaltaisesti palvelusta jäi todella hyvä mieli. Näin saadaan niitä vastuullisia uusia kuskeja tuonne liikenteeseen. Toivottavasti kyseiset henkilöt saavat palautteen perille ja myös heidän esihenkilöt. Kiitokset ja hyvää kesän jatkoa!