Boka tid till Ajovarma

Alla Ajovarma-serviceställen erbjuder tjänster för yrkestrafik. Du kan till exempel beställa ett förarkort och ett yrkeskompetensbevis om de erforderliga intygen finns i datasystemen. En bokad tid gör det snabbare att sköta dina ärenden. Kunder som har bokat en tid betjänas först.

Ajovarma-blanketter i en ställning.
Ajovarma tar emot yrkestrafiksansökningar på alla sina tillståndsserviceställen.

Tjänster för yrkestrafik på alla serviceställen

Ajovarma fungerar som tjänsteleverantör för Traficom och tar emot yrkestrafiksansökningar på alla sina tillståndsserviceställen i Finland. Du kan ansöka om till exempel förar- eller yrkeskompetensbevis hos Ajovarma om de erforderliga intygen finns i datasystemen. Du kan också avlägga yrkeskompetensbevisprov för lastbilar och bussar, ADR- och taxiförarprov samt trafikföretagarexamina på alla våra serviceställen.

Så sköter du dina ärenden hos oss

Det lönar sig att boka en tid i förväg för att sköta dina ärenden. Ifylld tillståndsansökan lämnas in till servicerådgivaren på Ajovarmas serviceställe. Blanketter finns på alla serviceställen och det är bra att fylla i dem innan det är din tur. Kort postas alltid hem till kunden.

På Traficoms sida för vägtrafik hittar du den information om ärenden gällande yrkestrafik som du behöver för ansökningar, såsom yrkeskompetenser, körtillstånd för taxiförare, digitala färdskrivarkort och andra transporttillstånd.

Yrkesförare (Traficom)
Ikonen Plats

Sök efter närmaste serviceställe

Du hittar Ajovarmas kontor finns på samma adresser som A-Katsastus på närmare hundra orter. Observera att till exempel hanteringsprov kan utföras på en annan plats än där Ajovarma på din ort är beläget.

Sök närmaste serviceställe
Ikonen Kalendermarkering

Instruktioner för att boka en tid till Ajovarma

Du kan boka en tid på nätet eller genom att ringa vår kundtjänst. Du kan också läsa mer detaljerade instruktioner om hur du bokar en tid på nätet.

Instruktioner för att boka en tid till Ajovarma
Ikonen Ratt

Utvärdering av körprov

Körprov bedöms alltid som en helhet och består av fyra delområden. När det gäller tunga lastbilar beaktas också särdrag som gäller till exempel fordonets storlek eller transportuppdrag.

Hur bedöms ett körprov?

Riksomfattande tidsbokning och kundrådgivning för körkort och tillståndstjänster

029 534 5115

må-fr kl. 8-16.15

Du kan boka en tid för att sköta dina ärenden gällande förarexamina samt tillståndstjänster för vägtrafik. Priset för samtalet inkluderar ingen extra avgift. Samtalen och väntetiden debiteras endast enligt den lokala nät- och mobiltelefonavgiften enligt den ringandes egen operatörsavtal. Vi spelar in samtal som kommer in till vår kundtjänst för att förbättra kvaliteten på tjänsten.

Traficom symbol

Traficoms kundrådgivning om yrkeskompetens och prov inom yrkestrafiken

Om du har frågor om yrkeskompetensärenden eller prov inom yrkestrafiken, kontakta Traficoms kundtjänst.

Traficoms kundtjänst
Muistakatsastus.fi-tjänsten logo