Boka tid till Ajovarma

Ajovarma är en avtalspartner till det finska transport- och kommunikationsverket Traficom i hela Finland. Vi tar emot förarexamina och ansökningar om tillstånd för vägtrafik vid cirka 100 serviceställen, som till största del finns i samma lokaler som A-Katsastus.

Ajovarma är avtalspartner till Traficom

Ajovarma fungerar som avtalspartner för Traficom och tar emot förarexamina och tillståndsansökningar som gäller körkort och annan vägtrafik.

Så sköter du dina ärenden hos oss

Det lönar sig att boka en tid i förväg för att sköta dina ärenden. Ifylld tillståndsansökan lämnas in till servicerådgivaren på Ajovarmas serviceställe. Blanketter finns på alla serviceställen och det är bra att fylla i dem innan det är din tur. Kort och parkeringstillstånd för rörelsehindrade skickas alltid hem till kunden. Ett undantag är övningstillstånd för motorcykel, som du får med dig direkt.

Nödvändig information om kraven för att avlägga examen, körkortskategorier, utrustning och dokument som krävs för examina finns på Traficoms webbplats Ajokortti-info.fi. På tjänsten finns också elektroniska blanketter. (Alla blanketter finns inte tillgängliga elektroniskt, utan vissa måste fyllas i på plats på ett Ajovarma-serviceställe).

Ajokortti-info.fi (Traficom)
Ikonen Plats

Sök efter närmaste serviceställe

Ajovarmas kontor ligger huvudsakligen på samma adress som A-Katsastus. Observera att till exempel hanteringsprov kan utföras på en annan plats än där Ajovarmas kontor är beläget.

Sök närmaste serviceställe
Ikonen Kalendermarkering

Riksomfattande tidsbokning

Du kan boka en tid på nätet eller ringa vår riksomfattande kundtjänst för att sköta dina ärenden gällande förarexamina samt tillståndstjänster för vägtrafik.

Tidsbokning och kundservice
Traficom symbol

Traficoms kundrådgivning i körkorts- och tillståndsärenden

Om du har frågor om körkort, förarexamen eller andra persontillstånd inom vägtrafiken, kontakta Traficoms kundtjänst.

Traficoms kundtjänst
Ikonen Ratt

Utvärdering av körprov

Beslutet att godkänna eller underkänna ett körprov baseras på körkortsaspirantens övergripande prestationer under körprovet. Körprovet bedöms på fyra delområden enligt Traficoms riktlinjer för körprov.

Hur bedöms ett körprov?
Ikonen Allmän information

Hjälp med att boka en tid på nätet

Letar du efter mer detaljerade instruktioner om hur du gör en bokning på nätet?

Instruktioner för att boka en tid till Ajovarma
Muistakatsastus.fi-tjänsten logo