Tänään voi puhelinpalvelussamme ilmetä häiriöitä. Pahoittelemme haittaa. Suosittelemme kaikkia A-Katsastuksessa asioivia tuomaan kasvomaskin ja käyttämään sitä tarvittaessa asiakastiloissa, mikäli niihin muodostuu ruuhkaa. Suosittelemme myös kohtuullisen turvavälin käyttöä.

Katsastuksen arvosteluperusteet

Mitkä ajoneuvon puutteet aiheuttavat hylätyn päätöksen?

Katsastuksen arvosteluperusteet ovat nähtävissä Tracomin sivuilla:
Traficom

Tiesitkö?

Katsastuksessa hylätyistä autoista yli puolessa (60%) syynä on jarrujärjestelmän vika. Jarrulevyt, jarruletkut tai jarrupalat ovat kuluneet tai muuten vialliset. Myös jarrujen tehoissa on puutteita.
Akseliston kiinnityksissä ja nivelpisteissä havaitaan vikoja yli puolessa (57%) autoista. Etuakselin nivelpisteet ovat usein väljät. Vikoja löytyy paljon myös auton jousituksesta tai iskunvaimentimista.
Viat, jotka eivät yksin aiheuta katsastuksen hylkäämispäätöstä, ovat pääsääntöisesti valovikoja. Esim. lähivalo, rekisterikilven valo tai parkkivalo ei toimi.
Pienemmistä vioista tulee maininta ja korjausaika katsastustodistukseen. Kannattaa tarkistaa tuulilasin kunto, valot ja tuulilasinpyyhkijät ennen katsastusta. Useampi yhtäaikainen korjauskehotusvika voi aiheuttaa katsastuksen hylkäämisen.