Varaa aika katsastukseen

Tee ajanvaraus katsastuspalveluihin. Edullisia Etuaikoja löytyy netistä ja ne koskevat henkilö- ja pakettiautoja. Etuajat on aina varattava ja maksettava ennakkoon.

Veteraaniauton keula.
Museoauton määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan aina myös ajoneuvon museokelpoisuus.

Museoajoneuvon valmistusvuoden päättymisestä on kulunut vähintään 30 vuotta ja sitä tulee olla säilytetty alkuperäistä vastaavassa kunnossa eli entisöity tai konservoitu asianmukaisesti.

Museoajoneuvon katsastus

Muussa kuin luvanvaraisessa tai luvanvaraisessa tavaraliikenteessä käytettävät museoajoneuvot on katsastettava viimeistään 4 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta (jos edellinen katsastus on suoritettu 14.5.2020 tai sen jälkeen). Luvanvaraisessa liikenteessä käytettävät museoajoneuvot tulee katsastaa edellisestä poiketen vuoden välein. Määräaikaiskatsastuksessa tarkastetaan muiden tarkastuskohteiden lisäksi aina myös ajoneuvon museokelpoisuus.

Todistus-ikoni

Ajoneuvo museoajoneuvoksi

Jos ajoneuvo halutaan museoajoneuvoksi, se on muutos- tai rekisteröintikatsastettava. Katsastuksessa tehdään tarvittavat merkinnät rekisteriin. Katsastuksessa edellytetään erillistä museoautojärjestön valtuuttaman tarkastajan antama todistusta ajoneuvon museokelpoisuudesta. Tämän todistuksen ja katsastuksessa tehtävän tarkastuksen perusteella katsastustoimipaikka voi rekisteröidä ajoneuvon museoajoneuvoksi.

Ohita video

Miten auton voi muuttaa museoajoneuvoksi?

A-Katsastus neuvoo -infovideosarjassa kerrotaan auton muuttamisesta museoajoneuvoksi.

A-Katsastus neuvoo – Auton muuttaminen museoajoneuvoksi

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.