Vanha mustavalkoinen valokuva katsastusmiehistä.
A-Katsastus-konsernin historia ulottuu aina 1900-luvun alkuun asti, jolloin ensimmäiset ajoneuvojen katsastukset ja kuljettajantutkinnot suoritettiin Suomessa.

Pitkät perinteet

A-Katsastus-konsernilla on pitkä historia. Se ulottuu aina 1900-luvun alkuun asti, jolloin ensimmäiset ajoneuvojen katsastukset ja kuljettajantutkinnot suoritettiin Suomessa ja ensimmäinen koko maan kattava laki katsastuksista astui voimaan. Katsastustoiminta liitettiin Autorekisterikeskukseen vuonna 1968 ja vuonna 1993 siitä tuli valtion liikelaitos. Vuonna 1994 ajoneuvojen katsastustoiminta avattiin kilpailulle ja Autorekisterikeskuksesta muodostettiin valtionyhtiö Suomen Autokatsastus Oy 1996. Kuljettajantutkintojen vastaanotto avattiin kilpailulle Suomessa vuonna 1999 ja Ajovarma Oy perustettiin jo tuolloin osaksi konsernia. Suomen Autokatsastus yksityistettiin ja nimi muutettiin A-Katsastus Oy:ksi 2003.

Konsernilla on ollut katsastustoimintaa vuosien varrella myös kotimaan ulkopuolella – Latviassa, Puolassa, Venäjällä, Tanskassa, Belgiassa, Virossa ja Ruotsissa. Tytäryhtiöt ovat tehneet myös esim. korjaamolaitehuoltoa, testausta, koulutusta, auditointeja ja vauriokorjausta.

Avainlippu - Suomalaista palvelua -logo

Suomalainen toimija

Nykyisin A-Katsastus Group on keskittänyt liiketoimintansa painopisteen kokonaan Suomen markkinoille. Konserniin kuuluvat katsastusasemat ja yritykset ovat kaikki täysin kotimaisessa omistuksessa. Pääkonttori ja kaikki toiminnot sijaitsevat kotimaassa.

 Avainlippu