Ajanvaraukset matkailuautoille ja perävaunuille

Suosittelemme ajanvarausta palvelun sujuvuuden takaamiseksi. Haluamme varmistaa, että ajoneuvo voidaan katsastaa toivomallasi asemalla ja paikalla on katsastaja, jolla on ajoneuvosi vaatimat katsastusoikeudet.

Auto peruuttaa venetraileria rantaan.
O2-luokan jarrulliset perävaunut, kuten matkailuvaunut ja venetrailerit, tulee määräaikaiskatsastaa.

Matkailuautoille ja perävaunuille kannattaa varata aika etukäteen

Suosittelemme varaamaan ajan valtakunnallisesta ajanvarausnumerostamme matkailuautojen ja -vaunujen sekä perävaunujen katsastukseen (mukaan lukien venetrailerit). Näiden ajoneuvotyyppien koko ja massa vaihtelevat paljonkin, joten on hyvä varmistaa, että ajoneuvo voidaan katsastaa toivomallasi asemalla ja paikalla on katsastaja, jolla on ajoneuvosi vaatimat katsastusoikeudet.

Matkailuautojen ja perävaunujen katsastusten hinnat vaihtelevat palvelupisteittäin. Niille ei voi varata edullista Etuaikaa netistä, vaan Etuajat on tarkoitettu vain henkilö- ja pakettiautoille.

O1- ja O2-luokkien perävaunujen katsastus

O1-luokan perävaunuja (kevyet perävaunut, joiden kokonaismassa on alle 750 kg) ei tarvitse lainkaan määräaikaiskatsastaa.

O2-luokan perävaunun (esim. matkailu- tai veneenkuljetusperävaunun) ensimmäinen katsastus on suoritettava viimeistään kalenterivuoden loppuun mennessä sinä vuonna, jolloin käyttöönottopäivästä on kulunut 2 vuotta. Sen jälkeen ajoneuvo on katsastettava 2 vuoden välein kalenterivuoden loppuun mennessä. Esim. perävaunun, jonka rekisteröintitodistuksessa on käyttöönottopäivänmäärä 15.5.2022, ensimmäisen katsastuksen aika on 1.1.–31.12.2024.

Ohita video

Mitkä perävaunut pitää katsastaa?

Katsastajamme Toni antaa neuvoja perävaunujen katsastukseen.

A-Katsastus neuvoo – Perävaunujen katsastus

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Muistakatsastus.fi-logo