A-Katsastuksen katsastaja auton alla.
Katsastajan työ on melko kevyttä ja sopii kaikille tekniikasta kiinnostuneille.

Katsastajan peruskoulutus voi olla joku näistä kolmesta

1. Insinööri AMK
2. Kolmannen vuosikurssin insinööriopiskelija
3. Ajoneuvoalan ammattitutkinto (esim. automekaanikko)

Katsastaja on liikenneturvallisuuden ja ympäristön asialla

Sitä helposti ajattelee, että katsastajan työ olisi aina samanlaista: auto sisään halliin, katsastus ja auto ulos. Todellisuudessa työ on hyvin vaihtelevaa – ajoneuvot, asiakkaat ja katsastustarpeet ovat hyvin erilaisia. Katsastajien työ on monipuolista ja haastavaa asiakaspalvelutyötä ja katsastajan pätevöityminen ammattiin tapahtuu vaiheittain. Työ vaikuttaa suoraan suomalaiseen liikenneturvallisuuteen. Katsastajat ovat mukana varmistamassa, että jokainen tiellä vastaantuleva auto on turvallinen.

A-Katsastuksessa tehdään katsastusten yhteydessä vuosittain myös noin miljoona pakokaasupäästöjen tarkastusta, joilla varmistetaan, ettei ajoneuvoista aiheudu liiallisia ympäristöhaittoja. Tieliikenne on iso kasvihuonekaasupäästöjen tuottaja, sillä se nojaa edelleen vahvasti fossiilisiin polttoaineisiin, vaikka sähköautojen osuus autokannasta kasvaa koko ajan. Ei välttämättä tule heti ajatelleeksi, miten isoa asiaa katsastajat valvovat ja minkälaiseen merkittävään ympäristöä suojelevaan kokonaisuuteen heidän työnsä vaikuttaa.

Katsastajan ammatti sopii kaikille

Katsastajan työ sopii jokaiselle autotekniikasta kiinnostuneelle. Monimuotoinen ja kehittyvä työyhteisö Arvostamme ammattiosaamisen lisäksi asiakaslähtöisyyttä, positiivista asennetta, hyviä vuorovaikutustaitoja ja kysyä toimia vastuullisesti työyhteisössä. Meillä työyhteisön moninaisuus luo perustan uuden oppimiselle.

Katsastajan urapolulle voi päätyä montaa reittiä

Lataa alla oleva pdf-esite ja tutustu tarkemmin mitkä kolme peruskoulutusta käyvät katsastajaksi haluavalle ja mitä jatkokouluttautumismahdollisuuksia A-Katsastus tarjoaa. A-Katsastus Oy:llä on viranomaisen myöntämä lupa kaikkeen katsastajien lakisääteiseen koulutukseen.

Minusta asiakkaat ja mukava työyhteisö ovat juuri se tämän työn suola.

– Pauliina Turja, katsastaja, Pori

Kiinnostuitko-ikoni

Kiinnostuitko katsastajan työstä?

Jos kiinnostuit katsastajan ammatista, voit laittaa sähköpostia osoitteeseen: koulutukset@a-katsastus.fi. Kouluttajamme auttavat ja neuvovat mielellään. Rohkaisemme kaikkia tekniikasta kiinnostuneita katsastajan urapolulle!

Hakemus-ikoni

Avoimet työpaikat ja vapaamuotoinen hakemus

Mikäli täytät perusvaatimukset tai olet jo esimerkiksi kouluttautunut katsastaja, tutustu avoimiin työpaikkamme eri puolilla Suomea. Voit myös lähettää vapaamuotoisen hakemuksen ja otamme sinuun yhteyttä.

Avoimet työpaikat