Varaa aika jälkitarkastukseen

Ajoneuvon voi jälkitarkastuttaa millä tahansa katsastusasemalla. Tee ajanvaraus lähimpään A-Katsastukseen.

A-Katsastuksen katsastaja auton edessä.
Jos ajoneuvo saa hylätyn katsastuspäätöksen, jälkitarkastus tulee suorittaa kuukauden kuluessa katsastuksesta.

Jälkitarkastus on tehtävä kuukauden kuluessa

Jälkitarkastuksessa tarkastetaan ajoneuvosta ne tarkastuskohteet, joissa määräaikaiskatsastuksessa on todettu vikoja ja puutteellisuuksia. Ne on korjattava mahdollisimman pian.

Jälkitarkastus voidaan suorittaa millä tahansa katsastustoimipaikalla 1 kk:n kuluessa katsastuksesta. Jos jälkitarkastusaika on kulunut umpeen, katsastus on suoritettava kokonaan uudestaan. Jälkitarkastusaika (1kk) määräytyy määräaikoja koskevien säännösten mukaisesti eli jos ajoneuvo on katsastettu esimerkiksi 28.2., sen jälkitarkastusaika päättyy 28.3.

Myös ajokieltoon määrätty ajoneuvo on korjattava ja esitettävä kuukauden sisällä jälkitarkastukseen. Katsastaja poistaa ajokiellon hyväksytyn jälkitarkastuksen yhteydessä. Jos käyt katsastamassa ennen ajoneuvolle määriteltyä viimeistä katsastusajankohtaa ja saat hylkäävän katsastuspäätöksen, voit ajaa autolla 2 kk katsastuspäivästä, ennen kuin se menee käyttökieltoon.

Hylätty katsastuspäätös -ikoni

Viimeinen jälkitarkastuspäivä

Viimeinen jälkitarkastuspäivä ja mahdollinen käyttökieltoon asettumispäivä mainitaan katsastustodistuksessa. Nämä olisi kuitenkin aina hyvä tarkistaa Traficomin asiointipalvelusta.

Ajoneuvotiedot ja veron maksu (Traficom)
Kysymys-ikoni

Usein kysyttyä jälkitarkastuksesta

Jos jälkitarkastusaika on ylittynyt, mitä pitää tehdä? Pitääkö jälkitarkastus tehdä samalla katsastusasemalla kuin katsastuskin? Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyä katsastuksista ja lakisääteisistä mittauksista
Ohita video

Saako jälkitarkastukselle lisäaikaa, jos käy välillä näyttämässä osan korjatuista kohteista?

Katsastajamme Toni kertoo jälkitarkastuksesta.

A-Katsastus neuvoo – Jälkitarkastus

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.