Lakisääteiset mittaukset ajanvarauksessa

Päästömittaukset tehdään yleensä katsastuksen yhteydessä. Katsastukseen voidaan esittää myös erillinen mittauksiin liittyvä tarkastustodistus, jonka on voinut saada esimerkiksi huollon yhteydessä. Hintamme vaihtelevat palvelupisteittän ja ajankohdittain. Löydät lakisääteisten mittausten hinnat palvelupistehaulla ja varausta tehdessäsi.

A-Katsastuksen katsastaja auton takana.
Määräaikaiskatsastukseen kuuluu pakokaasupäästöjen tarkastus sekä bensiini-, että dieselkäyttöisille autoille ja nelipyörille.

Päästömittaukset ovat osa katsastusta

Määräaikaiskatsastukseen kuuluu pakokaasupäästöjen tarkastus bensiini- ja dieselkäyttöisille autoille sekä nelipyörille. Tarkastuksen tarkoitus on säästää ympäristöä liiallisilta ja haitallisilta päästöiltä. Mittauksia ei tehdä kaksitahtimoottorilla varustetulle tai moottoripetrolia polttoaineena käyttävälle autolle.

Mittaukset tehdään bensiinikäyttöisistä ajoneuvoista, jotka on käyttöönotettu vuonna 1978 tai sen jälkeen ja dieselkäyttöisistä, jotka on käyttöönotettu 1980 tai sen jälkeen. Alle 10 vuoden ikäisille bensiinikäyttöisille ajoneuvoille tehdään pelkästään OBD-tarkastus. 1.9.2016 tai sen jälkeen käyttöönotetuille dieselkäyttöisille autoille tehdään savutusmittauksen sijaan OBD-tarkastus.

Todistus-ikoni

Tarkastustodistus

Katsastukseen voidaan esittää myös erillinen mittauksiin liittyvä tarkastustodistus, jonka on voinut saada esimerkiksi huollon yhteydessä. Todistus ei saa olla 3kk vanhempi ja sen pitää olla tarkoitettu katsastukseen esitettäväksi todistukseksi. Tällöin mittauksia ei tehdä katsastuksen yhteydessä, vaan arvostelu suoritetaan todistuksen perusteella. Jos ajoneuvolle edellytetään sekä pakokaasumittausta että OBD mittausta, niin kummastakin on oltava oma todistus.

Ohita video

Ovatko pakokaasumittaukset pakolliset?

Katsastajamme Toni kertoo lakisääteisistä mittauksista.

A-Katsastus neuvoo – Lakisääteiset mittaukset

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.