Varaa aika katsastukseen

Hintamme vaihtelevat palvelupisteittän ja ajankohdittain. Löydät kaikki palvelupisteemme ja niiden määräaikaiskatsastusten sekä lakisääteisten mittausten hinnat palvelupistehaulla ja varausta tehdessäsi. Edullisia Etuaikoja henkilö- ja pakettiautojen katsastukseen on tarjolla rajoitetusti ja ne on aina varattava ja maksettava ennakkoon.

A-Katsastuksen katsastaja autossa ratin takana.
Määräaikaiskatsastukseen tullessasi et tarvitse mukaan muuta kuin katsastettavan ajoneuvon. Kuka tahansa voi tuoda auton määräaikaiskatsastukseen. Auton omistajan tai haltijan ei tarvitse olla mukana.

Ajanvaraukset kevyille ajoneuvoille

Palvelemme kevyen kaluston katsastusasioissa ajanvarauksella tai ilman ajanvarausta ympäri Suomen. Ajan varaaminen onnistuu valtakunnallisesta ajanvarausnumerostamme tai kätevästi netissä, mistä löydät myös tarjoushintaiset Etuajat. Tarkista lähin palvelupisteesi ja sen hinnat palvelupistehaulla. Hinnat vaihtelevat asemittain ja ajankohdittain.

Henkilö- ja pakettiautojen sekä raskaiden nelipyörien katsastus

Ensimmäinen katsastus on suoritettava viimeistään 4 vuoden kuluttua ajoneuvon käyttöönottopäivästä ja sen jälkeen viimeistään 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta. Kun käyttöönottoajankohdasta on kulunut yli 10 vuotta, on ajoneuvo katsastettava vuosittain viimeistään 1 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta.

Kevyiden nelipyörien katsastus

Ensimmäinen katsastus on suoritettava viimeistään 3 vuoden kuluttua käyttöönottopäivästä ja seuraava katsastus viimeistään 2 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta. Sen jälkeen ajoneuvo on katsastettava vuosittain viimeistään 1 vuoden kuluttua edellisestä katsastuksesta.

Yleistä tietoa -ikoni

Milloin pitäisi katsastaa?

Tutustu eri ajoneuvotyyppien katsastusväleihin ja siihen, miten tavallinen henkilöauton omistaja voi valmistautua katsastukseen.

Yleistä tietoa katsastuksesta
Maksutavat-ikoni

Mitä katsastus maksaa?

Hintamme vaihtelevat palvelupisteittän ja ajankohdittain. Löydät kaikki palvelupisteemme ja niiden määräaikaiskatsastusten sekä lakisääteisten mittausten hinnat palvelupistehaulla ja varausta tehdessäsi.

Etsi lähin palvelupiste
Kysymys-ikoni

Usein kysytyt kysymykset

Voiko ajoneuvon jättää päiväksi katsastusasemalle? Miten perun maksetun ajan? Lue vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Usein kysyttyä katsastuksista ja lakisääteisistä mittauksista

Apua ajanvaraukseen?

Ajan varaamiseen liittyvissä kysymyksissä voit kääntyä valtakunnallisen ajanvarauksemme puoleen. Katsastus- ja rekisteröintineuvonta on keskittynyt kokonaan niitä tarjoaville asemille. Olet tervetullut mille tahansa asemallemme kysymään mieltäsi askarruttavasta asiasta.

Varmaan paras katsastuskäynti ikinä. Kaikki sujui ystävällisesti ja ilman odotteluja. Loistava asiakaspalvelija.

– Katsastusasiakas, Helsinki