OP Bilfinansiering

A-Katsastus - OP Autorahoitus

Finansiering och trygghet för bilaffärer mellan privatpersoner

A-Katsastus och OP erbjuder avbetalningsfinansiering för bilaffärer mellan privatpersoner.

Du kan få OP avbetalning för en bil som du köper av en privatperson. En granskning av bilen inför finansieringen, finansieringsavtalet och bilaffären görs hos A-Katsastus. En opartisk expert från A-Katsastus granskar bilen och ger dig en klar rapport om skicket på den. Vid samma besök kan du med hjälp av en servicerådgivare från A-Katsastus enkelt sköta finansieringsavtalet, försäkringarna och registreringen samt pappersarbetet i anslutning till bilaffären.

Avbetalningen beviljas av OP Företagsbanken Abp. Granskningen av bilen inför finansieringen utförs av A-Katsastus Oy. A-Katsastus är inte en part i affären.

Tänk på följande:

  • Bilen ska vara i säljarens ägo. OP:s avbetalningsfinansiering kan inte beviljas för köp av en bil som ägs av ett finansieringsbolag. För undvikande av oegentligheter ska bilens samtliga ägare vara närvarande vid affären; en fullmakt duger inte vid affären.

  • Både säljaren och köparen ska förete ett identitetsbevis med foto och vara närvarande samtidigt.

  • Bilens köpare ska förete ett giltigt körkort.

  • Det är skäl för bilens köpare att ta med sina bankkoder och åtkomst till nätbanken för betalning av en eventuell handpenning.

  • Det är skäl för bilens säljare att ta med sina bankkoder för att kunna skapa ett certifikat. OP Företagsbanken Abp betalar den andel som ska finansieras till säljarens konto.

    Läs mer om avbetalningsfinansiering vid bilaffärer mellan privatpersoner på OP:s webbplats

Stationer som erbjuder OP Bilfinansiering

Tidsbeställning på registreringsnumret