Besiktningspriserna inkluderar moms 24 %, förutom för registreringsavgifter som inte omfattas av moms. Besiktningsavgifterna inkluderar dessutom Traficoms myndighetsavgift på 2,73 €  (inkl. moms 24 %).

Letar du efter besiktningspriser för person- eller paketbilar?

Priserna varierar beroende på serviceställe och tidpunkt. Du hittar alla våra serviceställen och deras priser för periodiska besiktningar och lagstadgade mätningar på sökfunktionen för serviceställen.

Periodiska besiktningar, efterkontroller, lagstadgade mätningar

Person- och paketbilarVåra priser varierar beroende på serviceställe och tidpunkt. Du hittar alla våra serviceställen och deras priser för periodiska besiktningar och lagstadgade mätningar på sökfunktionen för serviceställen och när du gör din bokning. För nätbokare finns det också Förmånliga tider som endast gäller för person- och paketbilar. De måste bokas och betalas i förskott på nätet. Begränsad mängd till salu.
Leasing-fordonSom avtalskund hos LeasePlan, ALD, Fleet Innovation och Arval kan du boka en tid som vanligt till våra serviceställen eller komma till oss på plats utan tidsbokning. Efter besiktningen utfärdar kassan en faktura som skickas till ditt leasingbolag. Som kund hos andra leasingbolag bör du kontrollera med ditt eget leasingbolag vad deras betalningspolicy är gällande besiktningar. Om du har ett akut besiktningsärende kan du boka en tid till våra serviceställen eller komma till oss på plats utan tidsbokning och betala för besiktningen själv. Du kan senare ta reda på betalningspolicyn och återkräva beloppet från ditt leasingbolag mot kvitto om besiktning ingår i ditt avtal. Leasingkunder behöver inga separata verifikat för att sköta ärenden hos oss, utan uppgifterna om bilägaren hittas med hjälp av registreringsnumret.
Tunga fordonDu får mer information om priserna för besiktning av tunga fordon på vår riksomfattande tidsbeställningstjänst på tfn. 075 323 2222.
Skippa video

För vilka fordon kan jag boka en förmånlig Förmånstid?

Infovideon ”A-Katsastus ger dig råd” ger dig information om Förmånliga tider.

A-Katsastus ger dig råd – Förmånliga tider

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.

Autotohtori-konditionsgranskning

En grundlig och opartisk utvärdering av skicket på bilen utfört av en expert, tar ca 60 min i anspråk. Finns för person-, paket- och husbilar (vikt max. 3500 kg).

Autotohtori99,00
Autotohtori i samband med periodisk besiktning79,00

Registreringsärenden

Moms 0 %, ingen moms tas ut på myndighetsavgifter.

Registreringsskylt5,50
Skylt för att ersätta en försvunnen/förstörd skylt7,50
Registrering, utan bilaga8,50
Registrering, med bilaga19,00
Utskrift av del I och II i registreringsbeviset8,50
Kopia av den tekniska delen8,50
Förflyttningstillstånd15,00
Utskrift av den tekniska delen i registreringsbeviset0
Avställning av fordon19,00
Påställning av fordon0

Specialbesiktningar

Registreringsbesiktning skadat fordon190,00
Registreringsbesiktning EU-typgodkänt159,00
Omfattande registreringsbesiktning280,00
ÄndringsbesiktningPriset varierar beroende på serviceställe. Kontrollera priset på vår riksomfattande kundtjänst på tfn. 075 323 2222 eller kontakta oss via responsformuläret.
Hämtning av fordon för besiktning50€ (max. 20 km/riktning) plus stationsspecifik besiktningsavgift + lagstadgad avgift för avgasmätning. Endast för person- och paketbilar max. 3500 kg. Finns endast på vissa stationer.

Söker du priser för körkort eller vägtrafiktillstånd?

Du hittar dem i en separat prislista.

 Priser på förarexamina och tillståndstjänster
Ikonen Betalningsmedel

Hur kan jag betala för mitt besök?

Bankkort, de vanligaste kredit- och betalkorten samt kontanter accepteras som betalningsmedel. Du kan också betala i förskott för tjänster som du bokar på nätet. Förmånliga Förmånstider för besiktning kräver alltid förskottsbetalning. Vår nätbetalningstjänst tillhandahålls av Paytrail. Välj den betalningsmetod som passar dig bäst bland flera olika alternativ.

Muistakatsastus.fi-tjänsten logo