Du kan boka tid för besiktningstjänster på vår webbplats eller genom att ringa vårt riksomfattande tidsbokningsnummer.

Fordon som omfattas av tidsbokning på nätet

På vår nättjänst kan du boka tider till besiktningstjänster

  • för person- och skåpbilar
  • för mopedbilar och fyrhjulingar.
  • för husbilar (max 5 ton)
  • för lastbilar och bussar (max 5 ton)

Det är inte möjligt att boka tider på nätet för bilar som väger över 5 ton eller för släpvagnar, motorcyklar och traktorer i kategorierna O3 och O4. Det är inte heller möjligt att boka ändrings- och specialbesiktningar på nätet. I dessa fall kan du kontakta vår riksomfattande tidsbokningstjänst.
Tidsbokning och kundservice

Autotohtori-konditionsgranskningar

Autotohtori kan bara bokas för person- och paketbilar som har en totalmassa på max. 3 500 kg. Bekanta dig med sidan:
Autotohtori konditionsgranskning

Besiktning av leasingbilar

Kontrollera ditt leasingbolags besiktnings- och betalningspolicy och bekanta dig med sidan:
Besiktning av en leasingbil

Boka en tid

Börja med att ange ditt registreringsnummer och välj fordonstyp samt vilken eller vilka tjänster som du vill ha. Om du bokar en besiktning och har ett giltigt intyg på lagstadgade mätningar kan du ta bort dem från din bokning senare. Du kan avbryta bokningsprocessen när som helst fram till bekräftelsen genom att klicka på Avbryt bokning.

Välj ett serviceställe som passar dig genom att ange stad, adress eller namnet på en station och tryck på Sök. Du kan också använda din plats för att söka efter närmaste station. Välj det ställe som du vill ha och tryck på Välj tid. Du kan bläddra bland lediga tider. Om du bokar billigare Förmånstiden till besiktning, den kräver förskottsbetalning på nätet. Förmånstider kan inte kombineras med andra rabatter/erbjudanden. Ibland kan du också stöta på kampanjpriser som är lägre än normalpriset. De kräver nödvändigtvis ingen förskottsbetalning. Kampanjpriser kan inte heller kombineras med andra rabatter/erbjudanden.

När du har valt en tid visas en sammanfattning av bokningen. Om du bokar en besiktning väljer systemet automatiskt de lagstadgade mätningar som ditt fordon behöver. Om du har gjort eller planerar göra dessa mätningar på annat håll innan besiktningen kan du avmarkera dem på deras respektive rutor. Du bör då ta med dig ett giltigt intyg på gjorda utsläppsmätningar som är avsett för besiktningar. Bekanta dig även med sidan:
Lagstadgade mätningar

Ange åtminstone ditt namn och telefonnummer på kontaktuppgiftssidan för bokningsbekräftelsen och eventuella ändringar. Med dessa kontaktuppgifter kan vi kontakta dig om vi av någon anledning måste flytta på den tid du bokat. Du kan också om du vill beställa en påminnelse för när det nästa gång är dags för dig att besikta din bil.

Kontrollera uppgifterna ännu en gång och bekräfta din bokning. Vid behov kan du ta bort tjänster genom att klicka på länkarna Ta bort i avsnittet Bokade tjänster.

Bokningsbekräftelse och bokningsnummer

På sidan Bokningsbekräftelse ser du ett bokningsnummer som du senare kan använda för att ändra på din bokning. Du får en bokningsbekräftelse också till den e-postadress du angett.

Förskottsbetalning

Du kan betala i förskott. Det snabbar upp ditt besök. Förmånstider till besiktning för dig som bokar på nätet kräver förskottsbetalning. Vår betalningstjänst tillhandahålls av Paytrail. Alla finländska bankers betalningsknappar finns till hands för dig. På ditt kontoutdrag eller din kreditkortsräkning kommer Paytrail att anges som mottagare.

Betalning på våra serviceställen

Bankkort, de vanligaste kredit- och betalkorten samt kontanter accepteras som betalningsmedel på våra serviceställen. Normalprissatta besiktningar kan betalas antingen i förskott eller på ett serviceställe.

Kvitto

Du får det egentliga försäljningskvittot på servicestället i samband med att du blir betjänad. Till exempel är en bokningsbekräftelse för en besiktning som skickas per e-post inte ett giltigt kvitto för skattemyndigheterna.

Ändring/annullering av en bokning

Du kan söka efter en tid du har bokat för besiktningstjänster genom att ange ditt efternamn och bokningsnummer. Du kan byta serviceställe, tid eller båda samt betala eller avboka din bokning.

Observera att en betald besiktning endast kan endast bytas mot en besiktning som har samma eller ett lägre pris. Om du har bokat och betalat för en normalprissatt besiktning och ändrar den till en billigare tid, så återbetalas inte skillnaden i pris. Om du vill avboka en betald tid, vänligen kontakta vår riksomfattande tidsbokning.

Sök efter en bokad tid för besiktningstjänster
Ikonen Fråga

Vanliga frågor

Här hittar du en sammanställning med ofta ställda frågor och de vanligaste svaren på dem.

Vanliga frågor
Ikonen Råd

Besiktning- och registreringsrådgivning

Rådgivning om registrering och besiktning har koncentrerats helt och hållet till våra serviceställen som erbjuder besiktnings- och registreringstjänster.

Besiktning- och registreringsrådgivning