Du kan boka tid för besiktningstjänster på vår webbplats eller genom att ringa vårt riksomfattande tidsbokningsnummer.

Fordon som omfattas av tidsbokning på nätet

På vår nättjänst kan du boka tider till besiktningstjänster

  • för person- och skåpbilar
  • för mopedbilar och fyrhjulingar.
  • för husbilar (max 5 ton)
  • för lastbilar och bussar (max 5 ton)

Det är inte möjligt att boka tider på nätet för bilar som väger över 5 ton eller för släpvagnar, motorcyklar och traktorer i kategorierna O3 och O4. Det är inte heller möjligt att boka ändrings- och specialbesiktningar på nätet. I dessa fall kan du kontakta vår riksomfattande tidsbokningstjänst.
Tidsbokning och kundservice

Autotohtori-konditionsgranskningar

Autotohtori kan bara bokas för person- och paketbilar som har en totalmassa på max. 3 500 kg. Bekanta dig med sidan:
Autotohtori konditionsgranskning

Besiktning av leasingbilar

Kontrollera ditt leasingbolags besiktnings- och betalningspolicy och bekanta dig med sidan:
Besiktning av en leasingbil

Boka en tid

Börja med att ange ditt registreringsnummer och välj fordonstyp samt vilken tjänst som du vill ha. Om du ska välja besiktning utan mätningar, du bör då ta med dig ett giltigt intyg på gjorda utsläppsmätningar som är avsett för besiktningar. Bekanta dig även med sidan:
Lagstadgade mätningar

Om du bokar billigare Förmånstiden till besiktning, den kräver förskottsbetalning på nätet. Förmånstider kan inte kombineras med andra rabatter/erbjudanden. Ibland kan du också stöta på kampanjpriser som är lägre än normalpriset. De kräver nödvändigtvis ingen förskottsbetalning. Kampanjpriser kan inte heller kombineras med andra rabatter/erbjudanden.

Ange åtminstone ditt namn och telefonnummer på kontaktuppgiftssidan för bokningsbekräftelsen och eventuella ändringar. Med dessa kontaktuppgifter kan vi kontakta dig om vi av någon anledning måste flytta på den tid du bokat.

Bokningsbekräftelse och bokningsnummer

På sidan Bokningsbekräftelse ser du ett bokningsnummer som du senare kan använda för att ändra på din bokning. Du får en bokningsbekräftelse också till den e-postadress du angett.

Förskottsbetalning

Du kan betala i förskott. Det snabbar upp ditt besök. Förmånstider till besiktning för dig som bokar på nätet kräver förskottsbetalning. Vår betalningstjänst tillhandahålls av Paytrail. Alla finländska bankers betalningsknappar finns till hands för dig. På ditt kontoutdrag eller din kreditkortsräkning kommer Paytrail att anges som mottagare.

Betalning på våra serviceställen

Bankkort, de vanligaste kredit- och betalkorten samt kontanter accepteras som betalningsmedel på våra serviceställen. Normalprissatta besiktningar kan betalas antingen i förskott eller på ett serviceställe.

Kvitto

Du får det egentliga försäljningskvittot på servicestället i samband med att du blir betjänad. Till exempel är en bokningsbekräftelse för en besiktning som skickas per e-post inte ett giltigt kvitto för skattemyndigheterna.

Ändring/annullering av en bokning

Om du vill ändra eller avboka en betald tid, vänligen kontakta vår riksomfattande tidsbokning. Observera att en betald besiktning endast kan endast bytas mot en besiktning som har samma eller ett lägre pris. Om du har bokat och betalat för en normalprissatt besiktning och ändrar den till en billigare tid, så återbetalas inte skillnaden i pris.
Tidsbokning och kundservice

Ikonen Fråga

Vanliga frågor

Här hittar du en sammanställning med ofta ställda frågor och de vanligaste svaren på dem.

Vanliga frågor
Ikonen Råd

Besiktning- och registreringsrådgivning

Rådgivning om registrering och besiktning har koncentrerats helt och hållet till våra serviceställen som erbjuder besiktnings- och registreringstjänster.

Besiktning- och registreringsrådgivning