Du kan boka tid för besiktnings- och registreringstjänster för de fordonstyper som finns att boka i bokningssystemet på vår webbplats eller genom att ringa vårt riksomfattande bokningsnummer. Ändrings- eller specialbesikntingar kan inte bokas via nätsidan. Vid behov av dessa besiktningar ta kontakt med den riksomfattande bokningstjänsten.
Kundtjänstens kontaktuppgifter

Autotohtori-konditionsgranskningar

Autotohtori kan bara bokas för person- och paketbilar som har en totalmassa på max. 3 500 kg. Bekanta dig med sidan:
Autotohtori konditionsgranskning

Besiktning av leasingbilar

Kontrollera ditt leasingbolags besiktnings- och betalningspolicy och bekanta dig med sidan:
Besiktning av en leasingbil

Boka en tid

Börja med att ange ditt fordons registernummer och välj fordonstyp samt vilken tjänst som du vill ha. Om du tänker välja besiktning utan mätningar, bör du ta med dig ett giltigt intyg på gjorda utsläppsmätningar som är avsett för besiktningar. Bekanta dig även med sidan:
Lagstadgade mätningar

Förmånliga tider och kampanjer

Om du bokar en billigare Förmånlig tid till besiktningen, kräver den förskottsbetalning på nätet. Förmånliga tider finns bara för person- och paketbilar. Ibland kan du också stöta på kampanjpriser som är lägre än normalpriset och de kräver nödvändigtvis ingen förskottsbetalning. Förmånliga tider eller kampanjpriser kan inte kombineras med andra rabatter/erbjudanden.

Kampanjkoder

Vi håller just nu på att förnya vårt bokningssystem och för närvarande är det inte möjligt att ange kampanjkoder vid bokningen. Om du har en kampanjkod för onlinebokningar som ger dig rabatt, gör bokningen normalt utan koden. Betala inte i dessa fall för dina transaktioner via nätsidan. Ange sedan koden när du betalar för din transaktion på besiktningsstationen. Var också beredd att uppvisa ditt eventuella medlemskap eller id-kort där arbetsgivare framgår.

Kontaktuppgifter

Ange åtminstone ditt namn och telefonnummer på kontaktuppgiftssidan för att få bokningsbekräftelsen och eventuella ändringar. Med dina kontaktuppgifter kan vi kontakta dig om vi av någon anledning måste flytta på den tid du bokat.

Bokningsbekräftelse och bokningsnummer

På sidan Bokningsbekräftelse ser du ett bokningsnummer som du senare kan använda för att ändra på din bokning. Du får en bokningsbekräftelse också till den e-postadress/telefonnummer du angett under bokningen.

Förskottsbetalning

Du kan betala din bokning på förhand. Det snabbar upp ditt besök på stationen. Förmånliga tiderna till besiktningen som kan köpas via webbsidan kräver förskottsbetalning. Vår betalningstjänst tillhandahålls av Paytrail. Alla finländska bankers betalningsknappar finns till ditt förfogande. På ditt kontoutdrag eller din kreditkortsräkning kommer Paytrail att anges som mottagare.

Betalning på våra serviceställen

Bankkort, de vanligaste kredit- och betalkorten (förutom American Express) samt kontanter accepteras som betalningsmedel på våra serviceställen. Normalprissatta besiktningar kan betalas antingen i förskott eller på ett serviceställe.

Kvitto

Du får det egentliga försäljningskvittot på servicestället i samband med att du blir betjänad. Till exempel är en bokningsbekräftelse för en besiktning, som skickas per e-post, inte ett giltigt kvitto för skattemyndigheterna.

Ändring/annullering av en bokning

Du kan logga in på din bokning med hjälp av bokningsreferensnumret. Du kan själv ändra och avboka obetalda bokningar. För betalda tider, vänligen kontakta den riksomfattande tidsbokningen, tfn. 075 323 2222 (mån-fre 7.30-18, lör 9-14). Vänligen observera, att en betald besiktning endast kan endast bytas mot en besiktning som har samma eller ett lägre pris. Om du har bokat och betalat för en normalprissatt besiktning och ändrar den till en billigare tid, så återbetalas inte prisskillnaden.
Logga in på bokningen

Ikonen Fråga

Vanliga frågor

Här hittar du en sammanställning med ofta ställda frågor och de vanligaste svaren på dem.

Vanliga frågor
Ikonen Råd

Besiktnings- och registreringsrådgivning

Rådgivningen angående registreringar och besiktningar har koncentrerats helt och hållet till de serviceställen som erbjuder besiktnings- och registreringstjänster.

Besiktning- och registreringsrådgivning