Boka tid för BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar

Du kan boka tid för BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar via onlinebokningstjänsten för besiktningstjänster. I praktiken utförs tjänsten relativt snabbt, även medan du väntar.

BG:s sotavlagringsborttagningsmedel tillsätts i tanken på en bil.
I bränsledrivna motorer samlas det sotavlagringar vid körning. De kan tas bort med BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar.

BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar

En renare motor är effektivare och bilen således mer ekonomisk! På de flesta av våra serviceställen finns BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar att fås för både bensin- och dieselmotorer. Bränslerengöringsmedlen avlägsnar sotavlagringar som ökar bränsleförbrukningen med en produkt på proffsnivå. De ökar avsevärt förbränningen och motoreffekten, vilket gör att bilen producerar mindre utsläpp och även förbrukar mindre bränsle. Dessutom minskar också slitaget på motorn och dess komponenter. BG:s borttagning av sotavlagringar utförs genom att en BG-produkt tillsätts i fordonets bränsletank på besiktningsstationen. Du kan boka tid för BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar via tidsbokningstjänsten eller så kan tjänsten också utföras i samband med en besiktning. Du behöver bara reservera ca 5 minuter.

Pris 44 €

Bilen känns betydligt starkare, accelererar märkbart bättre, går jämnare och bränsleförbrukningen sjönk från 8,7 liter till 7,6 liter.

– Kund som köpte BG:s tjänst för borttagning av sotavlagringar, Vanda

Flaskor med BG:s underhållsprodukt på en hylla.
Med BG:s underhållsprodukter får du din motor rengjord från sot och smuts. De hjälper också till med att konservera bränsle i maskiner under den tid de förvaras, så att maskinerna fungerar exakt som de ska när de tas i bruk igen.

BG:s underhållsprodukter

BG Supercharge II för bensin och BG DFC Plus Easy Treat®177 ml för diesel upprätthåller motorns prestanda och förbättrar bränslets lagringsbeständighet. De passar för förbränningsmotorer i till exempel gräsklippare, motorsågar, bilar och båtar. (1 flaska räcker till 150 liter diesel och till 60 liter bensin). OBS! Underhållsmedlet som är avsett för diesel fylls på av en professionell person på din besiktningsstation. Du behöver bara reservera ca 5 minuter.

Priser
BG Supercharge II 27,90 €
BG DFC Plus Easy Treat®177 ml 24,90 €

Jag lade BG:s medel i tanken på gräsklipparen på hösten och på våren startade den med första dragningen! Tidigare har jag alltid varit tvungen att riva och slita ordentligt för att få igång den efter vintern.

– Kund som köpte en underhållsprodukt från BG, Tuusula