En kvinna ler i ett bilfönster.
A-Katsastus och OP erbjuder avbetalningsfinansiering för bilaffärer mellan privatpersoner.

Finansiering och säkerhet för bilaffärer mellan privatpersoner

Du kan få avbetalningsfinansiering från OP för en bil som du köper av en privatperson. Granskningen av bilen, finansieringsavtalet och bilaffären görs hos A-Katsastus. En opartisk expert från A-Katsastus granskar bilen och ger dig en tydlig rapport om skicket på bilen.

Under samma besök sköter du optimalt finansieringsavtal, försäkring och registrering av bilen samt pappersarbete för bilaffären tillsammans med A-Katsastus servicerådgivare. Avbetalningen beviljas av OP Företagsbanken Abp och granskningen av bilen utförs av A-Katsastus Ab. A-Katsastus är inte delaktig i transaktionen.

Det är för nuvarande inte möjligt att boka tid till OP Bilfinansiering via nätsidan. Ta kontakt med vår kundtjänst på numret 075 323 2222 för att boka tid. Kundtjänsten tar ditt nummer och frågar vilken station du önskar boka tid till. Stationen kontaktar dig och ni kommer överens om och bokar tid till tjänsten.

Obs! Tjänsten Finansieringsgranskning som kan ses på vår nätbokning är inte detsamma som OP Bilfinansiering, och bokar därför inte en tid till denna tjänst.

Observera följande:

  • Vänligen fyll i en preliminär finansieringsoffert via OP:s nättjänst innan du bokar tid till stationen, så kan du säkerställa att avbetalning är möjligt för din del.
  • Säljaren måste vara ägare till bilen. För en bil som ägs av ett finansieringsbolag går det inte att få avbetalningsfinansiering från OP. Alla ägare till bilen måste vara på plats när affären görs upp, så för att förhindra missbruk går det inte med en fullmakt.
  • Både säljaren och köparen måste ha med sig varsitt identitetsbevis med fotografi och de måste vara på plats samtidigt.
  • Köparen av bilen måste ha med sig ett giltigt körkort.
  • Det är bra om köparen av bilen har med sig sina bankkoder och har tillgång till en internetbank, för att kunna betala en eventuell handpenning.
  • Det är en bra idé för säljaren av bilen att ta med sig sina bankkoder för att kunna skapa ett certifikat via Traficom. OP Företagsbanken Abp betalar den andel som ska finansieras till säljarens konto.
Stationer som erbjuder tjänsten
A-Katsastus Esbo-Hannusåker
A-Katsastus Helsingfors-Tullbommen
A-Katsastus Iisalmi-Pitkälahdenkatu
A-Katsastus Jyväskylä-Kuormaajantie
A-Katsastus Kajaani-Varistie
A-Katsastus Kotka-Keltakallio
A-Katsastus Kouvola-Tommolankatu
A-Katsastus Lahtis-Laune
A-Katsastus Tammerfors-Hervanta
A-Katsastus Träskända-Mikontie
A-Katsastus Uleåborg-Rusko
A-Katsastus Vanda-Ring III
A-Katsastus Varkaus-Käsityökatu
A-Katsastus Vasa-Strandvägen
A-Katsastus Villmanstrand-Katsastajankatu
A-Katsastus Åbo-Offerkällsgatan