Boka tid

Boka tid till registrering eller försäkring av fordon samt vid ärenden rörande registreringsskyltar eller avställningar.

En besiktare som håller i en registreringsskylt
Du kan beställa en ny registreringsskylt till ditt fordon på våra serviceställen som handlägger registreringar. Den nya skylten ska hämtas på samma ställe där den beställts.

Beställning av nya skyltar

Om ditt fordons registreringsskylt har försvunnit eller förstörts kan du beställa en ny skylt på de A-Katsastus-serviceställen som handlägger registreringar. En skriftlig utredning måste göras av en person som är registrerad som ägare eller innehavare av fordonet på den blankett som finns på våra serviceställen. Blanketten måste därför undertecknas av fordonets ägare eller innehavare.

Den nya skylten eller de nya skyltarna betalas när de beställs och kan hämtas på det serviceställe där de beställts. Uppskattning av leveranstiden ges i samband med beställningen. Servicestället meddelar dig antingen per telefon, SMS eller e-post när beställningen kan hämtas. När du beställer skylten kommer vi överens om sättet vi ska meddela dig på.

För att finna serviceställen som erbjuder registreringstjänster gå till tidsbokningen eller använd sökningen ”Sök närmaste serviceställe”, och välj ”Registreringstjänster” under Tjänster-menyn

Sök närmaste serviceställe
Ikonen Polis

Skyltar som tagits bort på grund av utebliven besiktning

Om polisen har avlägsnat skyltarna på grund av att fordonet varit obesiktat antecknar polisen i sin övervakningsanmälan vilken besiktningsstation som skyltarna har levererats till. Bilen får transporteras till sin destination för besiktning eller reparation med skriftligt tillstånd från tullen, polisen eller gränsbevakningen.

Skippa video

Vad ska jag göra om min registreringsskylt har stulits eller om polisen har tagit den?

En ”A-Katsastus ger dig råd”-infovideo guidar dig i registreringsskyltsfrågor (på finska).

A-Katsastus ger dig råd – Registreringsskyltar för fordon

Ole hyvä ja hyväksy markkinointievästeet katsoaksesi videon.